Hesabım
    Gökten Ödüller Düştü!

    3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde ödül kazananlar belli oldu...

    Altın Karagöz Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Ödüller jürilerin ağırlıklı olarak kitle sinemasına destek vermeyi tercih ettiği gibi bir sonuç çıkardı. En azından festival filmlerinin dışında kalan yapımların ödüllendirilmesi dikkat çekiciydi.

    Mesela "En İyi Film" ödülü için başka filmlerin adı geçerken, Gökten Üç Elma Düştü bu önemli ödüle uzandı. Ve fakat gösterim sonrası çok beğenilmediğini hissettiğimiz (ve şaşırdığımız) Hayatın Tuzu'nun da ödül alması sevindirici oldu.

    Derviş Zaim'in ise Nokta ile "En İyi Yönetmen" ödülünü fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Bu arada uluslararası jüri de, festival filmlerinden uzaklaşarak "En İyi Film" ödülünü bir tür filmi olan İz Sürücü'ye verdi. Kolaj niteliğinde olsa da, kült olmaya çok müsait bir yapım. Avrupa sineması Wanted filmine (Chuck Palahniuk'a selam vermeyi ihmal etmeden) karşılık veriyor.

    Kısa film alanında, diyalogsız Tek Notalık Adam ana ödülü, Açık Rüya ise jüri ödülü kazandı. Aynı sıralama uluslararası yarışmada, Acımasızlık ve Sekans 01-Plan 2 şeklinde dağıtıldı. Ödüle uzanmayan kısa filmler arasında da çok sıkı filmler olduğunu hatırlatalım.

    Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde kırmızı halı geçişi ile başlayan tören, beyaz perdenin ünlü simalarını bir araya getirdi. Tiyatro ve sinema oyuncuları Güner Özkul ile Korhan Abay'ın sunduğu geceye Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Fikret Hakan, Cihat Tamer, Müjdat Gezen, Cahit Berkay, Derviş Zaim, Atilla Saral, Kürşat Alnıaçık, Hatice Aslan, Nilüfer Açıkalın, Erdal Beşikçioğlu, Murat Han, Ismail Hacıoğlu, Mazlum Çimen, Osman Sınav, Aydın Bulut, Eşyan Özhim ve Açelya Elmas gibi çok sayıda sanatçı ile ünlü yönetmen ve senaristler katıldı.

    Ulusal Yarışma

    En İyi Film

    Gökten Üç Elma Düştü

    Jüri Özel Ödülü

    Hayatın Tuzu

    En İyi Yönetmen

    Derviş Zaim

    En İyi Erkek Oyuncu

    Fırat Tanış

    En İyi Kadın Oyuncu

    Nesrin Cavadzade

    SİYAD En İyi Film Ödülü

    Dilber'in Sekiz Günü

    Uluslararası Yarışma

    En İyi Film

    İz Sürücü

    En İyi Yönetmen

    Stefan Arsenijevic-Aşk ve Suçlar

    En İyi Senaryo

    Teresa Prata-Uyurgezer Ülke

    Siyad En İyi Film Ödülü

    Diyet

    En İyi Erkek Oyuncu

    Lasse Pöysti-Thomas

    En İyi Kadın Oyuncu

    Kathryn Worth-İlgisiz

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top