Hesabım
    Gitmek!

    Beyazperde Londra temsilcisi Can Evrenol, Londra Türk Filmleri Festivali'nin açılışını yazdı...

    'Bu yıl 14üncüsü düzenlenen London Turkish Film Festival, Cuma gecesi BFI’da (British Film Institute) oldukça şık bir gala gecesiyle başladı. BFI’daki açılış gecesi, London Turkish Film Festival için bir ilkti. Bugüne kadar Londra’daki Türk mahallelerinden Dalston’da, Rio sinemasında düzenlenen festival bu sene Rio, BFI, Odeon Covent Garden, Barbican Centre, Odeon Holloway Road ve Odeon Lee Valley’de epey geniş bir kitleye hitap ediyor. Takva, 3 Maymun, Nokta, Hazan Mevsimi, Ara, My Marlon and Brando ve Kader gibi oldukça üst düzey kalitede filmlerle bu sene LTFF Londra’da büyük ses getirecek gibi.

    Gala gecesinde festivalin açılış filmi olarak Gitmek (My Marlon and Brando) vardı. Seyircilerden tam not alan film, mecazi olarak ve kelimenin gerçek anlamıyla, sınırların ötesine geçerek sıcak detaylar yakalıyor.

    Gala gecesini şereflendiren Derviş Zaim, Hüseyin Karabey, İnan Temelkuran, Selen Uçer, Erdem Akakçe, Ayça Damgacı gibi isimlerin yanında Londra Türkiye Büyükelçisi de geceye katılanlar arasındaydı. Georgetown Üniversitesi’nden Ercüment Akman’ın açılış konuşması konukların büyük beğenisini kazandı. Festivalin ana sponsoru Pegasus Airlines, Türkiye Kültür Bakanlığı, Film London ve İstanbul 2010 da festivale büyük destek vermişlerdi.

    Vedide Kaymak’ın kurucusu olduğu ve 14 senedir düzenlenen LTFF artık bu sene yepyeni bir kimliğe bürünmüş oldu. BFI’daki bu güzel açılıştan sonra, önümüzdeki senelerde festivalin daha da büyük hedeflere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Son senelerde büyük bir çıkış yakalayan Türk sineması için, London Turkish Film Festival, dünyaya açılan en önemli pencerelerinden biri, belki de birincisi olma yolunda.'

    Can Evrenol

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top