Hesabım
    Beklenen Vals

    Altın Küre ödüllü Beşir'le Vals ülkemizde 6 Şubat günü vizyona giriyor...

    Mynet Beyazperde’nin merakla beklediği 66. Altın Küre Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü'nü alan Beşir'le Vals ülkemizde 6 Şubat günü vizyona giriyor. Filmin gündeme son derece paralel düşen, manidar bir konusu var.

    Animasyon, tarihin önemli bir sayfasına vicdani ve sorgulayıcı biçimde yaklaşıp, savaşın anlamsızlığını derinden hissettiriyor.

    Bir gece, yönetmen Ari Folman barda arkadaşıyla oturmuş sohbet etmektedir. Arkadaşı, Ari'ye durmadan gördüğü bir kabustan bahseder. Kabusunda 26 tane vahşi köpekten kaçıyordur. Bu kabusun, iki adamın da Lübnan Savaşı'nda yaşadıklarıyla ilgisi olduğu kanısına varırlar.

    Ari, şaşırtıcı biçimde, hayatının o dönemiyle ilgili pek bir şey hatırlamadığını fark eder. Bu ilginç durum karşısında, dünyanın dört bir yanından dostlarını ve asker arkadaşlarını bulup savaşta yaşananlar hakkında konuşmaya karar verir. O dönemle ve kendisi ile ilgili gerçeği ortaya çıkarması gerekmektedir. Ari bu gizemi deştikçe, hafızası gerçeküstü resimlerle uyanmaya başlar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top