Hesabım
    İşkence Tarikatı

    Gösterildiği festivallerde olay yaratan Fransız korku filmi Martyrs 24 Nisan'da sinemalarda!

    Pascal Laugier'in yönettiği ve Morjana Alaoui, Mylene Jampanoi, Catherine Begin ile Robert Toupin'in oynadığı İşkence Tarikatı (Martyrs) 24 Nisan 2009'da Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona sunuluyor.

    '2008 yılında Let the Right One in ile birlikte en çok tartışılan Avrupa korku filmi Martyrs olsa gerek. Yeni Fransız Korku Sineması’nın bu son ürünü Let the Right One in gibi türü sanat sineması içinde yenileyen, klişekıran bir film değil ama son derece etkili. Henüz çocukken kaçırılan ve işkence gören genç bir kız, yıllar sonra bir kız arkadaşıyla beraber, normal görünüşlü işkencecilerinden hesap sormaya karar veriyor.

    Fakat somut düşmanlarına eşlik eden zihinsel bir canavarı da vardır ve işkence seansları tüm sertliğiyle devam edecektir. Senaryo kurgusu ve filmdeki işkence tarikatının mistik amaçları tartışmalı olsa da; Laugier kanlı sahnelerini gerilimle beslemeyi biliyor. Üstelik filmdeki yeraltı tarikatı üyelerinin yerüstünde sevgi dolu ailelere sahip olması da, yabancılaşma üzerine çarpıcı bir yorum olarak zihinlerde yer ediyor.'

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top