Hesabım
    Sinemacılar Birleşiyor

    Türkiye Sinema Platformu, tüzel kişiliğe kavuşuyor; Sinemacılar Birliği tüzüğü tamamlandı...

    Türk sinemasının bir çatı altında toplanarak, sorunlarının kolay ve etkin çözümüne odaklanan, işlerliğini ve tanıtımını verimli hale getirmeyi amaçlayan Türkiye Sinema Kurumu'nun kuruluşu için oluşturulan TSP tüzel kişiliğe kavuşuyor.

    2004 yılında bir araya gelen sinema kuruluşlarının üye olduğu TSP'nin Sinemacılar Birliği'ne dönüştürülmesi için yapılan çalışmalar ivme kazandı. Sinemacılar Birliği Tüzüğü hazırlandı.

    TSP'nin konuyla ilgili basın açıklaması şöyle:

    ?Türkiye Sinema Platformu Yürütme Kurulu, 16 Ocak 2009 tarihinde düzenlenen genel kurulda alınan, Platform'un bir tüzel kişiliğe dönüştürülmesi konusundaki kararı uygulamaya koymak için çalışmalara başlamıştır. 1 Nisan 2009 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında Sinemacılar Birliği adı altında bir tüzel kişilik oluşturulmasına oybirliğiyle karar vermiştir.

    TSP hukuk danışmanı Avukat Burhan Gün'ün hazırladığı Sinemacılar Birliği Tüzüğü tamamlanmış ve onaylanmıştır. Bu tüzük Nisan ayı içerisinde bütün üyelerimize iletilecektir. TSP Yürütme Kurulu, kurucu üyelerin saptanması, gerekli evrakın hazırlanması ve takibi konusunda Yürütme Kurulu üyesi Sn. Serkan Acar ve Av. Burhan Gün'e yetki vermiştir. Kurucular Kurulu Koordinatörlüğü'ne Platform Sözcümüz Sn. Erdoğan Kar getirilmiştir?.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top