Hesabım
    Günün Filmi

    28. Uluslararası İstanbul Film Festivali cumartesi-pazar programından sizin için seçtik...

    28. Uluslararası İstanbul Film Festivali, bu yıl 4-19 Nisan arasında gerçekleşecek. Festival boyunca, Beyazperde'nin film tavsiyelerini "Günün Filmi" bölümünde bulabilirsiniz.

    4 Nisan Cumartesi için Başsız Kadın filmini seçtik: Veronica arabasıyla gerçekleştirdiği bir yolculuk esnasında bir şey'e çarpar. Çarpmanın şokuyla hızla oradan uzaklaşır. Acaba bir çocuğa mı çarpmıştır, yoksa bir köpeğe mi?

    Bu hassas soru giderek kadının zihnini daha fazla yormaya başlar. Üstelik bir çocuk ölmüştür aynı yerde. Kadının ailesi olayı kapatsa da, onun içi rahatlamaz. Giderek psikolojik anlamda eşi olmayan bir ruh haline bürünecektir.

    The Headless Woman, son derece gizemli bir Arjantin filmi ve en büyük gücü başrol oyuncusunun etkileyici performansı. 2008'in en iyi filmleri arasında kabul ediliyor.

    E 4 Ct. 16.00

    5 Nisan Pazar günü seçtiğimiz film ise, RAF'ı (Kızıl Ordu Fraksiyonu) inceleyen Der Baader-Meinhof Komplex. Ülkemizde Steiner ve Debray'ın Kızıl Ordu Fraksiyonu kitabı (Metis) ile serüvenini yakından bildiğiniz Baader Meinhof grubu belgesel titizliğiyle ortaya konmuş. Bir önceki film denemesi Baader gibi eylemcileri yıldızlaştırmadan, dengeli bir şekilde ele alıyor.

    E 5 Pz. 21.30

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top