Hesabım
    Deli'nin İntikamı Adalettir!

    Sinema tadında bir çizgi roman: Deli Gücük, Osmanlı Taşrasından Dehşet ve Korku Hikâyeleri çıktı...

    Deli Gücük, ilk kez Tam Macera dergisinde yayınlanan bir çizgi roman (2007). Coşkun Kuzgun'un çizip Aziz Tuna C.'nin yazdığı çalışma, geç dönem Osmanlı taşrasında geçiyor. Deli Gücük, Osmanlı Taşrasından Dehşet ve Korku Hikâyeleri adıyla yayınlanacak bir albüm çalışması ise tamamlandı. Levent Cantek'in editörlüğündeki albüme Aziz Tuna C., Murat Başekim ve Özgür Kurtuluş senaryo ve hikâyeleriyle; Coşkun Kuzgun, Ozan Küçükusta, Murat Gürdal Akkoç, Uğur B.Sertçelik, Emre Yüce, Koray Kuranel, Korkut M.Öztekin ve Melike Acar çizgileriyle katkıda bulundular. Yıldıray Çınar ve Mahmud A.Asrar çalışma için birer ilüstrasyon çizdiler. Albüm, Kamra Yayıncılık tarafından yayınlandı.

    Devamını http://www.seruven.org/blog'dan dinleyelim: "Eğer titiz, berrak ve ayrıntılı çizimli, entrikası ve aksiyonu bol, diyalogları sert ve gerçekçi, vintage macera çizgi romanlarına düşkünseniz, Deli Gücük öykülerinin geçtiği Vahşi Doğu dekorunda yalnız köyler, kaçırılan kızlar, filintalar, tüfekler, atlar, kovalamacalar, ittifaklar ve ihanetler, hırs, para, haydutlar, çatışmalar ve kanlı hesaplaşmalar bulacaksınız. Ve bu hesaplaşmalara imza atan, efsaneleşmiş bir adalet dağıtıcı. Deli Gücük.

    Yok eğer çizgi romanınızda kahramanınızı birazcık kanlı, öykülerinizi birazcık atmosferik, çizimlerinizi ise birazcık daha ekspresyonist ve gösterişçi istiyorsanız, Deli Gücük öykülerinin geçtiği Karanlık Anadolu dekorunda yalnız köyler, tekinsiz höyükler, rüzgarlı bozkırlar, kara yaylalar, günahkarlar, sapkınlar, cinler, hortlaklar, öcüler, kanlı eylemler, ağza alınmayacak günahlar bulacaksınız. Ve bu günahların öcünü alan, kudretli güçlere sahip, amansız bir intikam ruhu. Deli Gücük.

    Çizgi romanla ilgilenmeyen korku / gerilim edebiyatı düşkünleri bile bu albümün içinde okuyucuya bir sürpriz olarak serpiştirilmiş, illüstrasyonlarla bezeli yarım düzineye yakın öykü sayesinde bir nevi mini korku öyküleri antolojisine sahip olacak."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top