Hesabım
    Tarantino'nun Yeni Filmine Altyazı

    Aylık Sinema Dergisi Altyazı'nın yaz sayısında Soysuzlar Çetesi'nin eleştiri yazısı var!

    Aylık Sinema Dergisi Altyazı'nın yaz sayısında Amerikan bağımsız sinemasının punk şairi Jim Jarmusch için hazırlanmış 18 sayfalık geniş bir dosya dikkat çekiyor.

    Son filmi The Limits of Control ABD'de gösterime giren Jarmusch'un tüm filmleri masaya yatırılırken, Jarmusch'un ilham aldığı şiirler, müzikler, romanlar, filmler ve onun 'yol arkadaşları' Tom Waits, John Lurie ve Roberto Benigni gibi isimler de bu dosyada kendine yer buluyor.

    Jarmusch'un her bir filmi farklı bir yazar tarafından kaleme alınırken, yazılara, Jarmusch'un referanslarla dolu dünyasının hakkını veren, özel olarak hazırlanmış fotoğraflar eşlik ediyor.

    Altyazı'nın iki ay bayilerde kalacak olan Temmuz-Ağustos sayısında göze çarpan bir diğer önemli isimse Quentin Tarantino. Tarantino'nun ilk kez geçtiğimiz Cannes Film Festivali'nde seyirciyle buluşan ve ülkemizde merakla beklenen filmi Soysuzlar Çetesi'ni (Inglourious Basterds) Cannes'da izleme fırsatı bulan Fırat Yücel, bir İkinci Dünya Savaşı hikâyesinden ancak Tarantino'nun böyle bir film çıkarabileceğini söylüyor ve Tarantino'nun resmî tarihten ziyade sinema tarihinden beslenen filmini tüm göndermeleriyle derinlemesine inceliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top