Hesabım
    Sivri Kulaklar Seksidir

    Star Trek'in sivri kulakları ve mantığıyla her olayı çözen Mr. Spock karakterinin kadınlar için 'seks sembolü' anlamına geldiği, yaratıcısının mektuplarında ortaya çıktı.

    Dizinin arkasındaki adam Gene Roddenberry, dizideki Mr. Spock karakterinin aslında kadınlar için provokatif bir rol olduğunu, bu sivri kulaklı, garip tipli adamın bir seks sembolü olarak görüldüğünü söylüyor.

    Televizyonların en kült dizisi... Bir dönem tüm dünyayı ekranların başına kilitlemekle kalmadı, modadan oyuncak dünyasına kadar pek çok sektörde de bir marka oldu; Star Trek / Uzay Yolu.

    Dizinin arkasındaki adam Gene Roddenberry , dizideki Mr. Spock karakterinin aslında kadınlar için provokatif bir rol olduğunu, bu sivri kulaklı, garip tipli adamın bir seks sembolü olarak görüldüğünü söylüyor. William Shatner’in canlandırdığı T. Spock, Enterprise Yıldızgemisi’ndeki en büyük seks sembolü olduğunu belirten Roddenbery, Spock’un bir pin-up şovu için hazırlanmış yıldız olduğunu anlatıyor.

    Büyük kulaklarıyla dizinin en belirgin, en göze çarpan karakterlerinden olan Spock’un aynı zamanda tuhaf kesimli saçları, kalkık kaşlarıyla kadınları kışkırtan bir özne olarak göze çarptığına dikkat çeken Gene Roddenberry, 1973 yılı imzalı mektubunda, Spock’un ’Spoke’ olarak telaffuz edilmesi gerektiği de yazıyor.

    Karar verirken mantığını kullanan ve insanlar gibi duygularını işin içine katmayan Kaptan Spock’un bir tür seks sembolü olmasının anlatıldığı mektup, üç sayfadan oluşuyor. Mektupta ayrıca, 'Star Trek / Uzay Yolu felsefesi hayatla ilgili. Gelecekte de Star Trek / Uzay Yolu hayranları olacak, tıpkı bugünkü gibi' diye yazıyor.

    Gene Roddenberry, 1991 yılında 70 yaşında hayatını kaybetti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top