Hesabım
    Twilight Fenomeni

    Genç kızlar ve anneleri 'geek'lerle bir arada!

    San Diego’da her sene düzenlenen bir etkinlik vardır, buraya geek tipli çizgi roman delileri katılır. Ama Twilight fenomeni bu etkinliğe olan ilgiyi kökünden değiştirdi.

    Geçen sene, 6.000'den fazla Twilight fanı, San Dieoga'da düzenlenen çizgi roman buluşmasına katılmıştı. Hatta bazıları gece boyunca kamp bile kurmuştu.

    Yılda 120.000 fanı konuk eden Comic-Con etkinliği, önceki yıllarda daha çok korku, bilim-kurgu ve fantastik öğeleri içeren çizgi romanlarla ilgilenen erkeklerin ilgisini çekerdi. Fakat Twilight bu geleneği değiştirdi. Bu yıl çarşamba gecesi başlayıp pazara kadar sürecek olan etkinliğin biletleri iki ay öncesinden tükendi ve bu çılgınlık Twilight'ın konuşma listesi açıklandıktan sonra oldu. Bir önceki sene biletler bir hafta öncesinden tükenmişti. Ama geçen sene Twilight’ın da etkinliğe dahil olmasıyla etkinliğin takipçileri arasına genç kızlar ve anneleri de katıldı. Artık etkinliğe katılanların %40’ını kadınlar oluşturuyor. Twilight aşkları, cool olma anlayışını vb. birçok şeyi etkilediği gibi başka şeyleri de değiştirmeye devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top