Hesabım
    Tek Notalık Adam

    Tek notayla Hollywood yıldızları arasında!

    Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen Los Angeles Uluslararası Kısa Film Festivali?nde Dağhan Celayir'in yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı Tek Notalık Adam, festivale başvuran 3200 film arasından seçilen 210 filmle beraber finale kalarak bu festivale seçilen ilk Türk filmi oldu.

    Bu sene Hollywood yıldızlarının akınına uğrayan festivalde, Tek Notalık Adam, Scarlett Johansson, Demi Moore ve Courteney Cox'un yönettiği kısa filmlerle yarışacak. Festivale katılan diğer kısa filmlerin oyuncuları arasında Kevin Bacon, Lena Headey, Elizabeth Perkins, Isabella Rossellini, Nick Cave, Michael Stipe (R.E.M) yer almakta.

    Resmi olarak Academy of Motion Pictures tarafından tanınan ve verdiği 6 ödülü alan filmlerin Oscar aday adayı hakkını kazandığı film festivalinde, bugüne kadar ödül kazanan filmlerin 33'ü Oscar'a aday gösterildi, bunlardan 11'i ise kısa film dalında Oscar ödülünü kazandı.

    Los Angeles Kısa Film Festivali'nin jürisinde ise Spielberg'in (Er Ryan'ı kurtarmak, Jurrasic Park, AI, Azınlık Raporu) filmlerinin yapımcısı Bonnie Curtis, Walt Disney'in Yaratıcı Yönetmeni David Bossert, NIP/TUCK'ın Golden Globe ödüllü oyuncusu Julian McMahon gibi isimler yer almakta. Her sene 45.000 kişinin izleyicinin katıldığı festivalin sonuçları Ağustos ayının başında belli olacak.

    Ayrıca, 53.Valladolid Film Festivali, Toulouse Film Festivali, Tofifest International Film Festivali ve 20.İstanbul Kısa Film Festivali'nde aldığı ödüllerle ve yarışma bölümünde katıldığı 38 uluslararası film festivaliyle büyük başarı kazanan Tek Notalik Adam, bir büyük başarıya daha; 32.Cine Elche Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazanarak ulaştı. İspanya'nın en eski film festivallerinden olan Cine Elche'nin 32 senelik tarihinde ilk defa En İyi Film Ödülü'nü İspanya dışında bir ülke kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top