Hesabım
    En İyi Balkan Filmi Lilit'in Kızkardeşleri

    Türkiye yapımı belgesel Kosova'da birinci seçildi!<br />

    Kosova'nın Prizren kentinde düzenlenen Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'nde, Emel Çelebi'nin Lilit'in Kızkardeşleri adlı belgeseli En İyi Balkan Filmi seçildi. Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen festivalde Lilit'in Kızkardeşleri, Balkan Docs bölümünde yarışan 15 film arasından birinciliğe değer bulundu. 9 Ağustos'ta sona eren festivale Türkiye'den toplam üç film katıldı, Can Dündar ise jüri üyesi olarak yer aldı.

    Gündelikçi adlı ödüllü ilk filmi pek çok ülkede gösterilen Emel Çelebi'nin, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Avrasya Sanat Kolektifi işbirliğiyle ZeZe Film yapımı olarak gerçekleştirdiği Lilit'in Kızkardeşleri, Ege bölgesinde doğanın içinde ve doğayla barışık yaşayan üç kadının, kimseye muhtaç olmadan kendi emeklerinden aldıkları güçle ayakta kalma mücadelesini anlatıyor.

    120'i aşkın filmin gösterildiği Dokufest'te Uzun Metrajlı Belgesel dalında Çek sinemasının tanınmış ismi Helena Trestikova'nın 'Rene' adlı filmi, Kısa Belgesel dalında Eva Weber'in yönettiği İngiliz yapımı 'Vinçlerin Münzevi Hayatı' ödül alırken, Seyirci Ödülü'nü Hollanda'dan Coco Schrijber'in 'Kanlı Pazartesiler ve Çilekli Turta', İnsan Hakları Ödülü'nü ise Hamid Rahmanian'ın 'Camdan Ev' adlı filmleri kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top