Hesabım
    Hem Dahi, Hem Şizofren, Hem Piyanist...

    Oscar'lı Shine filmine konu olan şizofreni hastası piyanist geliyor!

    Oscar ödüllü Shine filminde hayatı canlandırılan piyanist David Helfgott, Bilim İlaç Desteği ile 12 Eylülde İstanbul Aya İrini Müzesinde bir konser verecek.

    Despot bir babanın üstün yetenekli oğlu olarak dünyaya gelen ve ilginç hayat hikayesi ile Shine isimli filme konu olan David Helfgott İstanbul'a geliyor.

    Bilim İlaç’ın Ana Sponsorluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nın desteği ile verilecek konserin biletleri Biletix üzerinden satışa sunuldu. 12 Eylül 2009 tarihinde ilk kez Türkiye'ye gelecek olan Helfgott, Aya İrini Müzesi'nde klasik müzik severler ile buluşacak.

    Sergei Rahmaninoff’un dünyanın çalınması en zor parçası olan ve dünya üzerinde sadece 3-4 kişinin eksiksiz çaldığı 3. Senfoni'yi başarıyla çalabilen David Helfgott, bugün dünyanın en önemli piyanistlerinden biri olarak kabul ediliyor.

    Geoffrey Rush'a en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazandıran Shine filminde, ruh sağlığı pek yerinde olmayan, müzik aşığı bir babanın kendi olamadığı müzisyen kimliğini oğlunda yaşatmaya çalışması ve yaşanan dramlar konu ediliyor. Sonrasında ise kendini aşarak keşfedilen oğlunun yükselişinin önünde duran babanın oğluyla olan trajik ilişkisi gözler önüne seriliyor.

    Helfgott'ın gerçek hayat hikayesinden alınan bu senaryonun devamında ise, bir konserde, salonun alkıştan yıkıldığı bir anda, David'in yıllar boyu baskılara boyun eğmiş beyninin iflasına tanıklık ediyoruz. Bu olay sonrasında 12 yıl akıl hastanesinde kalan David Helfgott, üstün yeteneği ve uğraşısı sayesinde yaşama dönüyor ve gelmiş geçmiş en önemli piyanistlerinden biri olarak tarihe adını yazıyor.

    4 milyondan fazla satan The Last Great Romantic, Rahmaninov albümü Billboard dergisi tarafından en başarılı klasik müzik albümü seçilen Helfgott, Bilim İlaç tarafından düzenlenen Gerçekler Maskelenmesin projesine de destek veriyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen projenin yarışma ayağının ismi; Ateşin Düştüğü Yerden Sesler, Yüzler, Öyküler öykü yarışmasının da jüri üyeleri arasında bulunacak olan Helfgott, bu proje ile şizofreni hastalarına ilham vermek istediğini söylüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top