Hesabım
    Dostsuz Kaldık

    Aykut Oray, son filmini göremeden aramızdan ayrıldı... <br />

    Dostum Dostum adlı filmde, Sibirya’da mühendis olarak çalışan oğlunun dönüşünü bekleyen Veli Dayı’yı Aykut Oray, son filmini göremeden aramızdan ayrıldı.

    Yapımcılığını Burç Film’in yaptığı, Mehmet Aydın’ın yönettiği Dostum Dostum’da Elena Logvinenko, Ali Sultan ve Coşkun Göğen’le kamera karşısına geçen Oray 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali dönüşünde, kısa süre önce çekimleri tamamlanan filmin seslendirmesini yapacaktı.

    Oray, oğlunu kaybettikten sonra kapısına dayanan Rus gelin ve torununa sahip çıktığı Dostum Dostum’la duygusal bir film bıraktı bizlere.

    Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamada, Oray için ilk tören, Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Barkovizyon gösterisi ile saat 10.00’da başlayacak törende, Oray ailesi adına oğlu Umut Oray bir konuşma yapacak. Törende, sanatçı Müjdat Gezen, yönetmen-senarist Uğur Uludağ, Marmara Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü Başkanı Bülent Vardar, yapımcı Umur Bugay ve oyuncu Özgür Özgülgün, Aykut Oray’ın dostluğu ve sanatçı kişiliğini anlatan birer konuşma yapacak. Oray’ın cenazesi daha sonra Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top