Hesabım
    Bienvenue la Turquie! (Hoş Geldin Türkiye!)

    02-06 Aralık 2009'da dağlarımız, doğa sporlarımız ve dağ kültürümüzle Fransa'ya konuk oluyoruz!<br />

    Fransa'da Türkiye Mevsimi'nin devam ettiğini duyurmuştuk. Türkiye, 01 Temmuz 2009 - 01 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 400'ü aşkın etkinlikle Fransa'nın konuğu olacak. Türkiye ve Fransa'nın Dışişleri ve Kültür Bakanlıklarının himayesinde gerçekleştirilen Fransa'da Türkiye Mevsimi, tam dokuz ay boyunca Fransa'nın çeşitli kentlerinde Türkiye'nin kültür-sanat alanındaki enerjisini, yaratıcılığını ve çeşitliliğini yansıtacak.

    Biz de Türkiye Dağ filmleri Festivali olarak Türkiye Mevsimi'nde fotoğraf sergimiz ve filmlerimizle yerimizi alıyor, 02 - 06 Aralık 2009'da Fransa - "Autrans Dağ ve Macera Filmleri Festivali"ne onur konuğu oluyoruz.

    Türkiye Dağ Filmleri Festivali olarak, ülke kültürümüzün bu çok önemli ilk randevusunda ülkemizin geniş bir katılımla ve güncel eserlerle temsil edilmesi isteniyor. Bu nedenle herkese açık bu katılım daveti hazırlandı.

    Film ve fotoğraflar bekleniyor!

    FİLM GÖSTERİMLERİ: Gösterimlere katılmak isteyen eserlerde süre ve tür ayrımı yapılmayacak. Dağ, doğa, her tür doğa sporu (kara, hava ve deniz) dağ kültürü ve/veya insan temalı olan tüm eser yapımcı/yönetmenlerimiz ilgili formlarımızı doldurarak başvuru yapabilirler.

    FOTOĞRAF SERGİSİ: Tüm amatör/profesyonel fotoğrafçılarımız sergi katılım başvurusu yapabilirler. Başvuru yapacak fotoğraflarda dağ, doğa, her tür doğa sporu (kara, hava ve deniz) dağ kültürü ve/veya insan temalı olması şartı aranacak.

    Katılımlar için son başvuru tarihi 11 Eylül 2009 olacak. Fransa'ya konuk olacak nihai eserlerin duyurulması da 18 Eylül 2009 tarihinde www.dagfilmfest.org adresinden duyurulacak.

    Her iki başvuru için gerekli şartname, formlar ve detaylı bilgileri www.dagfilmfest.org adresinden edinebilirsiniz.

    Autrans Dağ ve Macera Filmleri Festivali: (www.festival-autrans.com)

    Fransa'daki tek dağ filmleri festivali konumunda bulunuyor. Dünyanın en iyi dağ ve doğa filmlerinin gösterildiği festival, belgesel yarışmaları, söyleşiler ve kitap sergilerini barındıran zengin içeriği ile her yıl tüm Avrupa'dan 200'den fazla profesyoneli ağırlayarak film alımları gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu özelliği ile festival, Fransız dağ ve doğa belgesel marketi konumunda bulunuyor.

    Son iki yıldır festival Autrans'ın yanında Grenoble şehrinde de gösterimler yapıyor. Her iki festival kapsamında 7000'in üzerinde izleyici etkinlikleri takip ediyor.

    Bu yıl 26.sı düzenlenecek festivalin ilk düzenlendiği 1984 yılındaki açılış filmi de tanıdık bir film : Şerif Gören'in yönetmenliğini yaptığı "Derman".

    Türkiye Dağ Filmleri Festivali: (www.dagfilmfest.org)

    Türkiye Dağ Filmleri Festivali her yıl Mart ayında İstanbul - Beyoğlu'nda düzenleniyor. Festival kapsamında 2000'in üzerinde dağ ve doğasever bir araya gelerek dağ, dağ ve doğa kültürü, doğa sporları, çevre ve doğa bilinci konulu yerli ve yabancı film ve belgeseller izliyor, önemli konuşmacılarla söyleşiler yapıyor, fotoğraf sergileri geziyor, kitap sergileri ve imza günlerine katılıyor. Festival kapsamında belgesel yapımcılarının dağ ve doğa belgeselciliğine olan ilgisini artırmak amacıyla bir de "Ulusal belgesel yarışması" düzenleniyor.

    Bu yıl Fransız Kültür Merkezi'nde 5.si düzenlenecek Dağ Filmleri Festivali'nde özel bir Fransız dağ filmleri seçkisi yer alacak ve Fransa'dan önemli konuklar söyleşilere katılacak. Festival bu yıl bir de "Uluslararası yarışma" düzenleyerek dünya belgesel piyasasının ilgisini Türkiye'ye çekmeye çalışacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top