Hesabım
    Ders Başlıyor!

    Türk Sineması'nın 2 önemli ismi Reis Çelik ve Tevfik Başer, film atölyelerinin ilki olan senaryo ve yönetmenlik amaçlı eğitim ve pratik derslerine başlıyor.

    Türkiye de alternatif sanat sinemasının tek örneği olan Yeşilçam Sineması, 4 Ekim’de başlayacak film atölyeleri ile sinema yapmak isteyenlere eğitim ve pratik ortamı sunuyor.

    Film atölyelerinin ilkinde yönettikleri filmlerin senaryolarını kendileri yazan Reis Çelik ve Tevfik Başer, senaryo yazımı, doğaçlama yöntemi, yönetmen senaryo ilişkisi ve film yönetme biçimleri üzerine daha çok pratiğe dayalı bir çalışma yürütecekler.

    Reis Çelik yaptığı Işıklar Sönmesin, Hoşçakal Yarın gibi politik filmlerle gündeme geldiği gibi özellikle İnat Hikayeleri filmiyle doğaçlama yöntemi üzerine Türkiye'de ki ilk örneği vermiş oldu.

    40 metrekare Almanya filmiyle tanıdığımız Tevfik Başer, Türkiye’ye döndükten sonra üniversitelerde sinema eğitimi vermekte ve özellikle senaryo yazım ve tahlili konusunda en yetkin sinemacılardan biri olarak kabul edilmektedir.

    Yönetmenliklerinin yaptıkları filmlerin senaryolarını da kendileri yazan bu iki sinemacının, özellikle yerel hikaye anlatımının uluslararası senaryo biçimine dönüşmesi ve yönetmenlik tarzı üzerine durulacağı belirtilen atölyelerin ilk bölümü 4 hafta sürecek.

    Son başvuru tarihi 30 Eylül olarak belirlenen, sadece 30 kişi ile sınırlandırılan ve 4 Ekim'den itibaren Pazar günleri BEYOÐLU YEŞİLÇAM SİNEMASI?nda gerçekleştirilecek olan çalışmalarda zaman zaman senaryo ve filmlerin ele alınacağı gibi katılımcıların yazacağı senaryolar da ele alınarak yönetmen yaklaşımları üzerinde gerçekleştirimler yapılacak.

    İletişim için:

    YEŞİLÇAM SİNEMASI ? İMAM ADNAN SOK. NO 8 BEYOÐLU

    TEL: 0212 - 293 68 00 ---GSM : 0535 232 65 28 ? 0535 361 63 18

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top