Hesabım
    Uzak İhtimal 2009 Avrupa Film Ödülleri'ne Aday

    Slumdog Millionaire, The Reader, Looking For Eric, Antichirist, Broken Embraces, Sweet Rush gibi filmlerle yarışacak!<br /><br />

    Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'un yaptığı ve bu yılın bol ödüllü filmi olan Uzak İhtimal, Avrupa'nın en önemli film ödüllerinden biri olan ve 2000 kişilik jürisiyle büyük bir sinema organizasyonu olan Avrupa Film Ödülleri'ne aday gösterildi.

    Avrupa Film Ödülleri 2009'a 25 ülkeden toplam 48 film davet edildi.

    Bu yıl 22.si verilecek olan Avrupa Film Ödülleri'nde oldukça önemli filmler yarışıyor. Yönetmenliğini Danny Boyle'ın yaptığı Oscar ödüllü Slumdog Millionaire, Stephen Daldry'nin yönettiği ve Kate Winslet'in oynadığı The Reader, Ken Loach'ın yönettiği Looking For Eric, Lars von Trier'in Antichirist'i, İspanyol Pedro Almodóvar'ın yazıp yönettiği Broken Embraces ve Andrzej Wajda'nın yönettiği Sweet Rush filmi bu yıl ödüle aday diğer filmler arasında yer alıyor.

    2000 kişilik büyük jüri, önemli filmler arasından seçim yapacak.

    Daha önce katıldığı 38. Rotterdam Film Festivali ve 6. Crossing Europe Film Festivali'nde En İyi Film Ödülleri'ni alan Uzak İhtimal İstanbul ve Adana Altın Koza film festivallerinde de birçok ödül aldı.

    2009 yılında Türk Sineması'nda en çok konuşulan filmlerden biri olan Uzak İhtimal'in Avrupa Film Ödülleri'nde de dikkat çekmesi bekleniyor.

    Katıldığı uluslararası film festivallerinde ülkemizi başarıyla temsil eden Uzak İhtimal, 9 Ekim'den itibaren Türk izleyicileriyle buluşacak.

    FİLMİN KÜNYESİ İÇİN TIKLAYIN!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top