Hesabım
    Ya Hızlı Yaşayıp Genç Ölmeseydi?

    Efsanenin hayatına tersine bir bakış! Bir televizyon reklamı, Dean'i diriltiyor!

    'Asi Gençlik' filminin unutulmaz aktörü James Dean, bir araba kazasında öldüğünde daha 24 yaşındaydı. Cesedi yakışıklı olarak aramızdan ayrıldı. Peki bu kadar hızlı yaşayıp genç ölmeseydi ne olurdu? İşte bunların yanıtı bir video!

    Hollywood'un en yakışıklı, en karizmatik ve en genç ölen aktörlerinin başında gelen James Dean, bir reklam kampanyasıyla anılıyor. Bir araba kazası sonucu henüz 24 yaşındayken, 1955 yılında hayatını kaybeden Dean için reklam"24'ünde ölmeseydi, hayatı nasıl olurdu?" sorusuyla yola çıkıyor.

    İleri teknoloji sayesinde yeniden 'can bulan' James Dean'in yıllar geçtikçe hayatının nasıl ilerlediği gözler önüne seriliyor. Efsanenin hayranlarını oldukça etkileyecek reklamda, 'Ömür boyu başarı Ödülü' Oscar'ı alan aktör, yönetmenlik yapıyor, Vietnam Savaşı'na karşı gösterilerde bulunuyor, zamane 'iyilik meleği' aktris Angelina Jolie gibi insanlık adına iyi niyet elçiliği görevini üstleniyor.

    'Legend' / Efsane ismiyle ekrana gelecek olan kısa film, bir yatırım şirketi tarafından hazırlanmış. Reklam öylesine gerçek ki, Dean'in bir an için yaşadığına inanmak mümkün.

    Filmin final sahnesinde ise Porsche marka arabayla yola çıkıyor -tıpkı 1955'te meydana gelen o kazadaki gibi- Sonra... Sonra etrafı dumanlar sarıyor. Kazadan bu defa kıl payı kurtulan aktör, son nefesini vermiyor aksine derin bir nefes çekiyor, 'yırttık' der gibi...

    James Dean 30 Eylül 1955'de Porsche 550 Spyder ile yaptığı kaza sonucunda hayata veda etti. Daha kariyerinin başlangıcında olmasına rağmen bir efsaneye dönüşmüş ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştur. Ron Martinetti'nin yazdığı The James Dean's Story adlı kitapta biseksüel olduğu iddiaları büyük yankılar uyandırmıştı. Lou Reed, Hilary Duff ve Phil Ochs gibi isimler onun anısına şarkılar yazmışlardı.

    Güney Afrikalı yatırım şirketi Allan Gray'in bu efsane' reklamı için oluşturduğu slogan da Dean'in hayatıyla birebir örtüşüyor;"Zaman olsa, neler yapılır bir düşünün."

    İngiliz basınından Guardian'dan Barry Ronge'un film için yaptığı yorumlar, reklamın bir hayli iddialı olduğu yönünde. "Kamera açıları, hikayenin anlatımı, bir dönemin simgesi olan bir ünlünün bu kadar akıllıca kullanılmış olması" Ronge'un övgüleri arasında.

    14 aydan fazla bir süre içinde 300 kişilik kadro ve 150 kişilik ekiple çekilen filmde Dean'e bu kadar benzemeyi başaran isimse bir makinist olan Des Erasmus.

    JAMES DEAN VİDOSU İÇİN TIKLAYIN!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top