Hesabım
    Güzergah Ghent-Varşova-Antalya!

    Kara Köpekler Havlarken festival yolculuğuna devam ediyor!

    Kara Köpekler Havlarken, ekim başında Hamburg Film Festivali'ni takiben, 6-17 Ekim 36.Ghent Film Festivali'nde 'Port of Ghent Audience Award', 9-18 Ekim Varşova Film Festivali 'Uluslararası İlk Filmler Yarışması', 10-17 Ekim tarihleri arası 46.Antalya Altın Portakal 'Ulusal Yarışma' da yarışacak...

    Oskar ödüllü Polonyalı yönetmen Andrezej Wajda'nın son mezun ettiği yönetmenlerden olan Maryna Gorbach'a yoğun ilgi gösterilen Varşova Film Festivali'nde Kara Köpekler Havlarken'in gösterimine Wajda Film Okulu da tam kadro katılacak.

    Filmin Konusu: İstanbul'un varoşlarında geçen Kara Köpekler Havlarken, Selim ve Çaça isminde iki mahalle delikanlısının, prestij kazanma, sınıf atlama çabalarını ve şehirde verdikleri yaşam mücadelesini anlatıyor.

    Yönetmen Mehmet Bahadır Er, filmin konusunu on beş yıl boyunca kendi mahallesinde yaşadıklarından esinlenerek senaryolaştırmış.

    Goygoy, Zilzal gibi kısa filmleriyle birçok festivalde ödül alan Mehmet Bahadır Er, bu ilk uzun metraj filminde Ukraynalı yönetmen Maryna Gorbach'la bir araya geldi. Film, Rotterdam Film Festivali'ndeki ilk gösteriminin ardından 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu. Ayrıca 17. Hamburg Film Festivali'nde festivalin de "Vibrant Metropolises" uluslararası bölümünde yarışacak.

    FİLMİN KÜNYESİ İÇİN TIKLAYIN!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top