Hesabım
    İki Dil Bir Bavul İki Ödül!

    İki Dil Bir Bavul Altın Portakal'da En İyi İlk Film Ödülü'nü aldığı akşam, Abu Dhabi'de En İyi Ortadoğu Belgeseli seçilerek Siyah İnci Ödülü'nü kazandı.

    17 Ekim gecesi 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl ilk kez verilen En İyi İlk Film Ödülü'ne layık görülen filmin yönetmeleri Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan aynı gece başka bir mutluluk daha yaşadı. Uluslararası Ortadoğu Filmleri Festivali'nde yarışan film En İyi Ortadoğu Belgeseli Ödülü'nü kazandı.

    Film başka festivallerden de ödüllerle dönmüştü. İki Dil Bir Bavul geçtiğimiz haziran ayında yapılan 16. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Yılmaz Güney Jüri Özel Ödülü ve Sinema Yazarları Derneği En İyi Film Ödülü'nü, ZagrebDocs Film Festivali'nde En İyi Genç Yönetmen, Saraybosna Film Festivali'nde de EDN Talent Ödülü'nün sahibi.

    Abu Dhabi'de düzenlenen festivalde aynı zamanda bu yıl İstanbul Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü, Adana Altın Koza Film Festivali'nde ise En İyi Senaryo ve En İyi Film ödüllerini kazanan film 11'e 10 Kala da En İyi Ortadoğu Yeni Yönetmen Ödülü'nü kazandı.

    Başkanlığını İranlı yönetmen Abbas Kiorastami'nin üstlendiği uluslararası yarışmada Kiorastami'nin yanı sıra Mohammed Khan, Joan Chen, Nayla Al Khaja, Sunil Doshi ve Michael Fitzgerald da bulunuyordu.

    Türk öğretmenin, Kürt köyündeki bir yılının anlatıldığı zaman zaman komik anlatımıyla evrensel bir sorunu belgesel kurmaca türünde ele aldığı İki Dil Bir Bavul 23 Ekim'de sinemalarda!

    İKİ DİL BİR BAVUL'UN KÜNYE VE FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

    11'E 10 KALA'NIN KÜNYE VE FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top