Hesabım
    Son 30 Yılın En İyi Filmi Hangisi?

    Londra, Coppola'nın "Kıyamet (Apocalypse Now)" filmini, son 30 yılın en iyi filmi olarak değerlendiriyor.

    ScreenDaily’nin haberine göre, İngiliz eleştirmenlerini biraraya getiren dernek ?The London Critics? Circle? (LFCC), Coppola'nın meşhur filmi Kıyamet (Apocalypse Now)?i son 30 yılın en iyi filmi seçtiler.

    Vizyonda girdiği 1979 yılından beri yığınla ödül kazanmış olan film,LFCC'nin yaptığı oylama sonucu bu seçimi kazandı. Oylamada birçok ödüllü film de mevcuttu. Kıyamet; Schindler'in Listesi, Başkalarının Hayatı, Affedilemeyen ve BrokeBack Dağı adlı filmleri açık ara solladı.

    LFCC, profesyonel bir dernek olup, Londra'nın dans, tiyatro, film, müzik, görsel sanatlar ve mimari üzerine eleştirmenlerini biraraya getiriyor.

    Dernek yönetim kurulu başkanı Jason Solomons, bu bol ödüllü film için, aradan otuz yıl geçse de verdiği savaş karşıtı mesajlarla güncelliğini koruduğunu belirterek, ?en iyi film ünvanını hak ediyor? dedi ve ?en iyi filmler olarak listelediğimiz diğer 10 film de elbette önemlidir, izlemeye değerdir ve bu tarz bir listeyle, bu filmlerin, sinema sanatının ?klasik'leri olarak değerlendirildiklerini söyleyebiliriz? diye ekledi.

    Otuzuncu yıl LFCC ödülleri, 18 Şubat'ta, Çocuklara Kötü Muameleyi Önleme Ulusal Derneği (NSPCC)?ne sosyal yardım amaçlı olarak gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top