Hesabım
    Hollywood'u Türkiye'ye Getiren Adam!

    Sualtı belgeselleriyle adını duyuran Serkan Yiğit, Amerikalı yapımcılarla birlikte 150 milyon dolar maliyetli 'Santos' filmini Antalya'da çekecek.

    Genç girişimci Serkan Yiğit'in uzmanlık alanı oldukça geniş. Havacılıktan denizciliğe, gemicilikten ithalat ve ihracata uzanan geniş bir yelpazede kariyerini sürdürüyor. Aslında Yiğit'in hikayesini farklı kılan, belgesel ve film sektörüne ilgisi. Sualtı belgeselciliğiyle başlayan bu serüvende dalış hobisi büyük rol oynamış. "Hobi olarak dalış yaparken, daldığım denizleri temizlemeye karar verdim" diyor.

    Serkan Yiğit, deniz temizleme işine arkadaşlarıyla birlikte amatör olarak başlamış. Bir süre sonra bu işi profesyonel olarak sürdürmeye karar vermişler. Bodrum, Kaş, Kemer, Ayvalık derken yurtdışına da açılmışlar. Serkan Yiğit, halen 8 farklı ülkede deniz temizlemeye devam ettiklerini söylüyor.

    Yiğit ve arkadaşları deniz temizleme işini bir nevi sosyal sorumluluk olarak görüyor. Bu yüzden de temizleme işi için gerekli bütçeyi kendileri karşılıyor. Yiğit, bu iş için cebinden ayda ortalama 3 bin lira çıktığını belirtiyor. Serkan Yiğit, son 10 yılda Türk karasularının yanı sıra Amerika ve Malezya dahil birçok uluslararası denizin temizlenmesinde de bizzat görev almış.

    150 Milyon Dolarlık Dünya Filmi

    Anlaşılan Serkan Yiğit için deniz temizleme işi ve sualtı belgeselciliği vazgeçilmez bir tutku haline gelmiş. Ancak kameranın cazibesinin kendini sandığından fazla etkilediğini itiraf ediyor. Hatta sırf bu yüzden Amerika'da yapımcılık ve yönetmenlik eğitimi almış. Şimdi de sıra kendi filmini yapmaya gelmiş.

    Serkan Yiğit, su sıralar Amerikalı bir şirketle ortak bir prodüksiyona başlamış. Şimdilik Amerikalı ortaklarının adını açıklamak istemeyen Yiğit'in iki ayrı projesi bulunuyor.

    İkisi de Hollywood yapımı olacak bu projelerden biri "Santos" adını taşıyor. 150 milyon dolarlık bütçe ayrılan bu uzun metrajlı film Antalya'da çekilecek. Yiğit, tarihi bir savaşı konu alan filmde yerli oyunculara da yer verileceğini açıklıyor.

    Senaryo aşaması tamamlanan filmin çekimleri 2010'da başlayacak. 2011'de ise film tüm dünyada aynı zamanda vizyona girecek. Yiğit, bütçe ve teknoloji anlamında Amerikalılardan destek almanın bu film için çok önemli olduğunu vurguluyor. "Aksi takdirde buda diğerleri gibi bir Bollywood filmi olurdu" diyor. Yiğit'e göre filmin koprodüksiyon olması, özellikle dünya çapında pazarlanmasında büyük rol oynayacak.

    Noel Baba'nın Gerçek Hikayesi

    Serkan Yiğit'in Antalya'da gerçekleştireceği tek proje bu film değil. Antalya'nın her köşesinin ayrı bir hikâyeye ev sahipliği yaptığını düşünen Yiğit, bir yandan da Demre'de (Kale) yaşadığı rivayet edilen Noel Baba'nın gerçek hikâyesini anlatan bir belgesel için hazırlık yapıyor. Yiğit, bu iddialı projenin ayrıntılarını şöyle anlatıyor:

    "Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük bütçeli belgesel olacak. Bu proje için yine Amerikalılarla ortak çalışacağız. Belgesel için 7,5 milyon dolarlık bütçe ön görüyoruz. Çekimlerde dünyaca ünlü ekip görev alacak. En son teknolojiye sahip cihaz ve ekipmanları kullanacağız. Büyük bir bölümü Antalya'da gerçekleştirilecek projenin teknik alt yapısında Hollywood teknolojisini kullanacağız. Belgesel tamamlandıktan sonra, başta Amerika olmak üzere birçok ülkede pazarlama ve PR (halkla ilişkiler) çalışmaları yürütülecek."

    Kızılay'ı Da Film Yapacak

    Serkan Yiğit'in biraz daha uzun vadeli diğer projelerine gelince. Yine planlar Türkiye'yle ilgili. Yiğit, "Üstelik her projede aynı zamanda sosyal sorumluluk kaygısı güdeceğiz" diyor. Örneğin, yakın bir zamanda Türk Kızılay'ı ile ilgili bir projeye başlanacak. Yiğit, bir aşkı konu alacak bu filmin arka planında Kızılay'ın bilinmeyen fedakârlıklarının yer alacağını söylüyor. Bu Türk filmi için düşünülen bütçe ise 1,5-2 milyon dolar civarında.

    Serkan Yiğit'in diğer bir hayali ise ilk aşkı "sualtı" ile kamerayı birleştirmek. Halen Türkiye'nin de dünyanın da konusu sualtı olan bir filmi olmadığından yola çıkan Yiğit, en kısa zamanda böyle bir film yapmak istiyor.

    FOTOĞRAF GALERİSİ TIKLAYIN!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top