Hesabım
    Invictus Amerika'da Gösterimde!

    Sinemanın yaşayan efsanelerinden Clint Eastwood'un son filmi 'Invictus' ABD'de gösterime girdi...<br /><br /><br /><br />

    Sinemanın yaşayan efsanelerinden Clint Eastwood'un Güney Afrika'nın ilk Devlet Başkanı Nelson Mandela'yı bir kez daha beyazperdeye taşıdığı Oscar'ın en büyük favorilerinden olan son filmi 'Invictus' bugün (11.12.2009) ABD'de gösterime giriyor.

    En son 'Gran Torino' ile hayranlarının karşısına aktör kimliğiyle çıkan Clint Eastwood, yönetmenliği sürdürüyor. 'Gizemli Nehir', 'Milyon Dolarlık Bebek', 'Sahtekar' gibi filmleriyle Oscar tarihine adını kazıyan Eastwood, şimdi de 'Invictus' ile sahnede.

    Morgan Freeman'ın Nelson Mandela'yı canlandırdığı film, Mandela'nın ülkede yaşanan ırk ayrımcılığına son vermek amacıyla sporun birleştirici yanını kullanmasını konu alıyor.

    John Carlin'in kitabından Anthony Peckham'ın uyarladığı filmde Morgan Freeman'a aktör Matt Damon eşlik ediyor. Daha önce 4 kez Oscar'a aday olan ve 'Milyon Dolarlık Bebek'le ödüle ulaşan Morgan Freeman, 'Invictus'taki rolüyle de Akademi'nin en büyük favorisi konumunda.

    Invictus, Latince 'yenilmez' anlamına geliyor ve İngiliz şair William Ernest Henley'nin 1875'te yayınlanan şiirinin adı.

    Hayatı daha önce defalarca televizyona ve beyazperdeye konuk olan Mandela'yı sinemada en son Bille August'un yönettiği 'Goodbye Bafana' filminde Denis Haysbert canlandırmıştı.

    Yarın ABD'de vizyona girecek olan 'Invictus, "Yenilmez" ismiyle, Şubat 2010'da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top