Hesabım
    Apaçi Kalesi&Sarı Kurdeleli Kız

    Sinema tarihinin en büyük ustalarından John Ford'un iki western klasiği aynı koleksiyonda...

    Western filmleriyle olduğu kadar, edebiyat uyarlamalarıyla da büyük başarı kazanan yönetmen John Ford, En İyi Yönetmen dalında 4 kez Oscar ödülü alarak rekor kırmıştı.

    Tam 140 filme imza atan John Ford, günümüz yönetmenleri de dahil pek çok sinemacıya ilham kaynağı oldu.

    John Ford'un ünlü oyuncu John Wayne ile gerçekleştirdiği en güzel Western filmlerinden ikisi bu koleksiyonda bir arada sunuluyor.

    APAÇİ KALESİ/ FORT APACHE

    Arizona çölündeki süvari karakolu Fort Apache'ye tayini çıkan kibirli Albay Thursday (Henry Fonda), kaleye kızı Philadelphia (Shirley Temple) ile birlikte gelir. Onlara, bölgeyi çok iyi tanıyan Yüzbaşı York (John Wayne) eşlik eder. Kendisini hiçliğin ortasına sürülmüş olarak görmekten hoşlanmayan Albay, kalede disiplin kurmak ister. Ancak York'un uyarılarını görmezden gelen hırslı Thursday, süvarileri bir Apaçi tuzağının tam ortasına sürükleyecektir.

    SARI KURDELELİ KIZ/ SHE WORE A YELLOW RİBBON

    Emekliliğine birkaç gün kalan Süvari Yüzbaşı Nathan Brittles'a (John Wayne) son bir görev daha verilmiştir: Bir Kızılderili kabilesinin ayaklanmasını bastırmak. John Ford, bu büyük Western klasiğinde seyirciyi soluk kesici, gerilim dolu müthiş bir entrikayla karşı karşıya bırakıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top