Hesabım
    Avatar, Gişesiyle Yukarı Bak'ın da Yukarısında!

    James Cameron'un merakla beklenen filmi Avatar, dünya genelinde 232.2 milyon dolarlık gişe hasılatı sağlayarak, Yukarı Bak'ın 68.1 milyon dolarlık rekorunu kırdı.

    Titanik'in yönetmeni James Cameron'un merakla beklenen filmi Avatar, dünya genelinde 232.2 milyon dolarlık gişe hasılatı sağlayarak, 3 boyutlu Up'ın 68.1 milyon dolarlık rekorunu kırdı. Avatar, Will Smith'in oynadığı 'I Am Legend'in 77.2 milyon dolarlık ilk gün ABD rekorunu yakalayamasa da yapımcıları memnun. 20. Century Fox, 73 milyon doları ABD'de gerçekleşen hasılatın, yatırımın şimdiden kârlı olduğu anlamına geldiğini açıkladı.

    YÖNETMEN JAMES CAMERON'DAN "AVATAR"

    Cameron, Avatar'ı filme çekmeyi 1995'ten bu yana kurgular, senaryoyu yazıp projeyi de geliştirmişken filmin çekilemeyeceğini anlar çünkü film yapım süreci henüz bu film için yeterli olan aşamaya gelmemiştir.

    "Avatar için teknolojiyi zorlamak istememize rağmen, fikrin, teknolojinin o anki konumundan çok ötede olduğunun farkındaydık" diyor 1995'te orjinal fikir ortaya çıktığı zamanlara ithafen..

    "Birçok fikir üzerinde yoğunlaşmıştım ve Avatar aslında iki hafta içinde kendi kendini oluşturan bir hikaye oldu. Yazmaya 1995'te başladım fakat elementleri çok daha önceden aklımda oluşmaya başlamıştı. Mesela bio- ışık ormanı, bazı araçlar ve bunun gibi şeyler.O yüzden teknoloji istediğim noktaya geldikten sonra hepsini bir araya getirip yazma sürecim hızlı oldu."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top