Hesabım
    Dabbe 2'nin Sesleri İçin Patent Başvurusu!

    25 Aralık'ta vizyona girecek D@bbe 2 filminde kullanılan ürkütücü sesler için filmin yönetmeni Hasan Karacadağ patent başvurusu yapıyor.

    Bu Cuma vizyona girmesi merakla beklenen d@bbe 2 filminin korku sahneleri için ıssız yerlerde kaydedilen ve kaynağı bilinmeyen düşük frekanslı sesleri modifiye ederek ekleyen yönetmen Hasan Karacadağ, geçtiğimiz gün filmin Dolby sesli deneme kopyasını izlerken seslerden etkilenip filme ara vermek zorunda kaldı. İnsan kulağının duyma sınırı altındaki seslerin korku sahnelerini bilinçaltına kazıdığına ve duyulamayan aralıktaki seslere insan beyninin kendiliğinden görüntü ekleyebileceğini belirten Hasan Karacadağ, bu yöntemi ilerde de kullanacağını belirtti.

    İzleyicinin filmi izlerken bu sesler sayesinde filmde olmayan bir görüntüyü beyni aracılığıyla oluşturabileceğini ve bu durumun filmin korku etkisini artıracağını düşünen Hasan Karacadağ filmi izledikten sonra düşüncesinin doğrulandığını gördü. Bu yöntemin dünyada ilk defa d@bbe 2'de kullanıldığını belirten Karacadağ, yöntemin teknik detayları hakkında bilgi vermeyeceğini ve Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak patent alacağını söyledi.

    Filmdeki dabbe'tül arz sahnelerinde kullanılan ve özel yöntemlerle elde edilen ürpertici sesleri sadece sinema izleyicileri duyabilecek. Dabbe'tül arz sahnelerinde kullanılmak üzere gece yarısından sonra ıssız yerlerde uzun süreli ses kayıtları yapıldı. Low Frequency Recording (LFR) yöntemiyle duyma sınırı altında kalan kaynağı bilinmeyen garip fısıltılara ve inleme seslerine benzer titreşimler için ayrı bir ses kanalı açılarak kurguya dahil edildi. d@bbe 2, Özen Film'in dağıtımıyla 25 Aralık 2009'da, yaklaşık 200 kopya olarak vizyona girecek.

    d@bbe 2 - FİLMİN KONUSU:

    Kıyamet Saati Yaklaşıyor. İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler. Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan "DUHAN" az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir. Kuran'da Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti DUHAN artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır. İstanbul'da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan DUHAN'dan bir kaçış yolu var mıdır?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top