Hesabım
    Salih Bozok Anlatıyor...

    Zülfü Livaneli'nin yönettiği Veda adlı film, Mart 2010'da vizyonda olacak...

    Zülfü Livaneli'nin yönettiği ve Sinan Tuzcu, Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert ile Özge Özpirinçci'nin oynadığı Veda, Mart 2010'da Tiglon Film dağıtımıyla Kamera Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

    Çekimlerine 27 Ekim'de başlanan filmin senaryo çalışması 3 yıl sürdü ve çekimler 7 haftada tamamlandı. Yapımcılığını Kamera Film'in, senaryosunu ve yönetmenliğini Zülfü Livaneli'nin üstlendiği filmin müzikleri de Livaneli'ye ait.

    Tamamı yerli sermaye ile hazırlanan bu projede, 13 kişilik İtalyan ve Alman teknik ekip görev aldı. Tasarımlarını Baran Uğurlu'nun yaptığı kostümler dönemine uygun olarak eskitildi, renklendirildi ve işlendi.

    Atatürk ve Salih Bozok'un Selânik'te çocuklukta başlayan arkadaşlıkları önce silâh arkadaşlığına, sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüştü. Veda, Salih Bozok'un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk'ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikâyesi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top