Hesabım
    Taş Yastık, Festival Geziyor!

    Hindistan Mumbai şehrinde düzenlenen 8. Third Eye Asya Film Festivaline katılan Taş Yastık, Hintli sinemaseverlerin beğenisini kazandı.

    Kırgızistan'ın dünyaca ünlü yazarı Cengiz Aytmatov'un anısına düzenlenen II. Issyk Kul Uluslararası Film Festivali?nde Sergei Bodrov'un yönettiği Oskar Adayı ?Mongol? ile yarışan Taş Yastık, Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirildi.

    Fatih Hacıosmanoğlu'nun senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajlı sinema filmi ?Taş Yastık? 19-27 Temmuz 2008 tarihleri arasında Japonya'nın Saitama Kentinde düzenlenen ?Skip City Uluslararası D-Cinema Film Festivali?ne (IDCF) katıldı . Japonyalı sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği film, Koreli yönetmen Hong Sangsoo'dan tam not aldı. 75 ülkeden 700'e yakın uzun metraj filmin başvurduğu festivale 12 uzun metraj film seçildi. Festivalin açılış Galası Yoji Yamada'nın yönetmenliğini yaptığı geleneksel Kabuki Tiyatrosunu filme aldığı ? The Tale of Bunshichi'nin Dünya Prömiyeri ile yapıldı.

    ?Taş Yastık? 17-27 Temmuz 2008 Tarihleri arasında da Polonya'nın Wroclaw şehrinde yapılan Polonya ve Doğu Avrupa'nın en önemli sinema festivallerinden ?Era New Horizons Uluslararası Film Festivali?nde Polonyalı sinemaseverlerle buluştu. Film, festivalin ?Yeni Keşifler? bölümünde gösteridi.

    Kazakistan’nın Almati Şehrinde düzenlenen 4. Avrasya Ulusararası Film Festivali’nin Orta Asya Devletleri bölümünde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Fatih Hacıosmanoğlu, ödülünü VGIK Profesörü jüri üyesi ve Rusya Yönetmenler Birliği Asbaşkanı Valery Akhadov'dan aldı.

    Dünya Prömiyeri 10. Şangay Uluslararası Film Festivali?nde yapılan Taş Yastık, Aralık ayında onursal baskanliğini Ömer Şerif’in yaptiği Kahire Uluslararası Film Festivali’ne katıldı. Mısırlı sinemaseverler ve eleştirmenlerden tam not alan filmin basın toplantısı oldukça renkli geçti.

    Yazım ve yapım aşaması dört yıl süren ve bağımsız bir sinema filmi olan ?Taş Yastık? sinemaya gönül veren sanatçıların dayanışmasıyla yapılmıştır.

    Filmin DVD’si ise geçen hafta piyasaya çıktı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top