Hesabım
    Altyazı Şubat Sayısı!

    Aylık Sinema Dergisi Altyazı'nın Şubat sayısının kapağında Parlak Yıldız (Bright Star) yer alıyor...

    Aylık Sinema Dergisi Altyazı'nın Şubat sayısının kapağında, Jane Campion'ın İngiliz şair John Keats'in hayatının son demlerinde yaşadığı aşka odaklandığı ve Keats'in şiirlerinin dokusunu perdeye taşıdığı filmi Parlak Yıldız (Bright Star) yer alıyor. Şubat ayında vizyonda olması planlanan Parlak Yıldız, derginin Şubat sayısının ana dosya konusu için de önemli bir yere sahip. 2000'lerin ?En İyi 50 Film'inin seçildiği ve Mulholland Çıkmazı, Aşk Zamanı, Beyaz Bant ve Parlak Yıldız gibi filmlerin yer aldığı bu dosyada Altyazı yazarları, ?2000'ler sineması hangi filmler olmasa bizim için tüm anlamını yitirirdi?? sorusuna yanıt arıyorlar ve seçilen filmleri bu gözle yeniden hatırlayıp, bu filmlerde neyin bizi sinemaya daha çok bağladığını, sinemaya olan inancımızı neyin tazelediğini sorguluyorlar.

    Dergideki bir diğer geriye dönük değerlendirme dosyası ise geçtiğimiz yıl beyazperdede iz bırakanları masaya yatırıyor. Sinema yazarlarının ?İlk On? listelerinin yer aldığı ve seçilen ?En İyi On? filmin her sene olduğu gibi yine Altyazı yazarları tarafından kaleme alındığı bu 2009 değerlendirmesinde, 2009'da vizyonda öne çıkan Açlık, Hayat Var, Soysuzlar Çetesi ve Şampiyon gibi filmler hatırlanıyor.

    Altyazı'nın 92. sayısının diğer iki dosya konusunu ise Aralık ayında kaybettiğimiz usta yönetmen Zeki Ökten ve sinemaseverlerin Şubat ayını iple çekmesini sağlayan !f İstanbul oluşturuyor.

    Altyazı'nın artık gelenekselleşen ?Yuvarlak Masa Tartışmaları'nın bu ayki konuğu ise James Cameron'ın son birkaç aydır tüm dünyada sinema gündemini meşgul eden filmi Avatar oluyor. Avatar, teknolojiyle ve sanal gerçeklikle olan ilişkisiyle, çok farklı okumalara imkân veren ideolojik boyutuyla ve içerdiği temsil biçimleriyle oldukça hararetli bir tartışmaya konu oluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top