Hesabım
    Yeni Film Dergisi 19. Sayı Çıktı!

    Bu sayı kaybettiğimiz; Zeki Ökten'e, Ahmet Uluçay'a, Eric Rohmer'e, Ünsal Oskay ve Daniel Bensaid'e adanmış...

    Bu sayıda 12 Eylül sonrası farklı kuşakları kesen değersizleşmenin 2000'li yıllara, toplumsal ve kültürel olarak vardığı noktaya dair bir film olan Bornova Bornova ve yönetmeni İnan Temelkuran ile yaptığımız söyleşi yer alıyor.

    Roman ve film haliyle ele aldığı konu itibarıyla bir dönemi ve bu dönemin kadınını da anlatan Kıskanmak filmi üzerine yazılan yazılar hem etraflı bir incelemeyi hem de Kıskanmak filminin Zeki Demirkubuz sinemasındaki yerini, meselesini ele alıyor.

    2009'dan 2010'a geçerken etkisi dinmeden devam eden, izlediğimizde, açılan Pandora kutusunun Ursula Le Guin'in kitaplarındaki dünyayı hatırlatmasıyla başlayan işkillenmemiz bu sayıda "Amerikahramanlık" üreten film olarak Avatar yazısıyla devam ediyor.

    Yılmaz Erdoğan'ın Neşeli Hayat'ı da benzer biçimde iki farklı yazıyla ele alınırken; filmin yanı sıra popüler bir figür olarak, televizyonda, tiyatroda, sinemada Yılmaz Erdoğan'a da yer veriliyordu. Yılmaz Erdoğan dışında bir başka popüler figür olan ve biraz da son dönem sinemada "mizah"ın geldiği noktayla büyük anlayış üretildiğini gördüğümüz Cem Yılmaz'ın Yahşi Batısı da ele alınan filmler arasında. Bir başka komedi filmi ya da popüler figür de Alamanya'dan gelen Soul Kitchen ve Fatih Akın oldu.

    Ethem Özgüven belgesel sinema üzerine yazmaya devam ederken, ilk filmlerin unutulmaz kurgucusu Thomas Balkenhol film kurgusunun ütopyası üzerine yazıyor. Belgesel bölümde Emel Çelebi de IDFA izlenimlerini paylaşıyor.

    Theo Angelopoulos'la Üçlemenin ikinci filmi Zamanın Tozu ve aklını meşgul etmeye başladığını söylediği yeni filmi üzerine bir söyleşi var.

    Bu sayı sessizce sinema yapan, uzun ya da kısa yaşamını sinemaya adayan ve sinemayı seven, değerlendiren kaybettiğimiz; Zeki Ökten'e, Ahmet Uluçay'a, Eric Rohmer'e, Ünsal Oskay ve Daniel Bensaid'e adanmış.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top