Hesabım
    Bir Kadın ve Bir Silah

    Yönetmen Gustav Deutsch'un deneysel filmi A Girl & A Gun, sekiz festival gezdikten sonra !f İstanbul'da!

    ?Film çekmek için bir kadın ve bir silah yeter.? Jean-Luc Godard

    Godard'ın sinema üzerine söylediklerinden yola çıkarak, arşiv görüntülerini kurgulayıp 20. yüzyıla ve sinema tarihine dair bellek tazeleyici bir kolaj üreten Gustav Deutsch, !f İstanbul?un özel gösteriminin çok özel konuğu.

    Toplama görüntülerden film yapma üstadı, mimar, müzisyen, sinemacı Gustav Deutsch, modern bir yaratılış efsanesi anlatmak üzere kolları sıvarken, aynı zamanda sinema için bir tür anı defteri de oluşturuyor. Dünyanın her yerinde film arşivi avcılığı yaparken, çoktan unutulmuş film materyallerini yepyeni anlamlar yüklemek üzere gün ışığına çıkarıyor.

    Topladığı birbirine benzemez bir dolu malzemeyi birbirine örerken, artık her bir film parçası üretildiği andaki anlamından, niyetinden kopup yepyeni bir bütünün parçası haline geliyor. Sinemanın ilk elli yılından toplanmış kimi erotik, kimi bilimsel film parçaları; kurmaca filmlerden, doğa belgesellerinden, haber görüntülerinden alınmış bir dizi imge?

    Yönetmen, evrenin doğal ve mitolojik düzenine ait görsel öyküler oluşturuyor ve yaratılış, doğa, cinsellik, ölüm, yıkım gibi geçmişi insanlık kadar eski olan, her çağda insanın karşısında bulduğu temalar üzerine bir tür meditasyona sürüklüyor.

    2009 Londra Film Festivali, Rotterdam Film Festivali, Hong Kong Film Festivali, Tribeca Film Festivali, Selanik Film Festivali, Buenos Aires Film Festivali ve Seattle Film Festivali’nde gösterilen film, şimdi !f İstanbul’da!

    Tarih:12.02.2010

    Saat: 17:00

    Sinema: AFM Fitaş Salon 4

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top