Hesabım
    Türk İşi Razzie!

    Amerika'nın Altın Ahududu'su varsa, bizim de Altın Kestanemiz var, işte yılın en fena sinema olayları!

    Bu yıl ilk kez düzenlenen "Altın Kestane" ödüllerinde sinemanın "en fena"ları seçildi. Online yayınlanan haftalık film kültürü dergisi Arka Pencere'nin organizasyonu olarak birincisi düzenlenen ve yılın en fenalarını mercek altına alan Altın Kestane Ödülleri sahiplerini buldu.

    Alin Taşçıyan, Uğur Vardan, Serdar Akbıyık gibi isimlerden oluşan 26 kişilik jüri tarafından seçilen ve yılın en kötü filmlerine ödül veren Altın Kestane Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı, Serdar Akar'ın yönetmenliğini yaptığı "Gecenin Kanatları"nı 'yılın en fena filmi' seçti.

    2009 yılında Türkiye sinemalarında ticari gösterime giren 69 film, 26 sinema yazarı ve kültür sanat gazetecisinin oylarıyla masaya yatırıldı; ilk kestaneler, En Fena Film, En Fena Yönetmen, En Fena Erkek Karakter Performansı, En Fena Kadın Karakter Performansı, Alarm Zili Ödülü ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere altı kategoride dağıtıldı.

    İyi-kötü ayrımı yapmadan her filmi merak eden, "Ben kötü film seyretmem" demeyen ve Amerika'da 30 yıldır düzenlenmekte olan Razzie (Altın Ahududu Ödülleri)'nin bir benzerinin Türkiye'de olmamasının eksikliğini hisseden sinema tutkunlarının ortak düşüncesinden doğan Altın Kestane Ödülleri'nin her yıl tekrarlanarak geleneksel yapıya kavuşturulması amaçlanıyor.

    İşte merakla beklenen 2009 sonuçları:

    EN FENA FİLM - GECENİN KANATLARI (Serdar Akar)

    EN FENA YÖNETMEN - ALİ ÖZGENTÜRK (Yengeç Oyunu)

    EN FENA ERKEK KARAKTER PERFORMANSI - OKAN BAYÜLGEN (Kanal-İ-zasyon)

    EN FENA KADIN KARAKTER PERFORMANSI - BEREN SAAT (Gecenin Kanatları)

    ALARM ZİLİ ÖDÜLÜ - SERDAR AKAR

    JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ - ALİ TARAN ve HINCAL ULUÇ

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top