Hesabım
    Berlin Film Festivali 60. Yılını Kutluyor!

    12-21 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan Berlin Film Festivali'ne Türk filmleri damgası...

    Şehri kaplayan bir kutlamayla karşılanacak olan Berlin Uluslararası Film Festivali, dile kolay 60. yılında...

    Dokuz yıldır festivalin yönetmenliğini yapmakta olan Dieter Kosslick, bu yılki kutlamalarda bir çok özel etkinliğin yer alacağını söyledi.

    En etkileyici olanlardan biri eski festival posterlerinden ve diğer film materyallerinden oluşan dev bir perde. Brandenburg Geçidi'nde yer alacak olan bu perde, Fritz Lang'in Metropolis filminin onarılmış halinin 12 Şubat'taki açıkhava dünya prömiyerinde ortaya çıkacak.

    Kosslick, bu etkinliğin Alman sinemasının altın çağının büyüsünü yeniden uyandıracağını umuyor.

    Kosslick, Türkiye'de ve Almanya'da Türk göçmenler tarafından yapılan filmlerin çok güçlü filmler olduğunu, bunların bazılarının Berlinale kapsamında da gösterildiğini belirtti.

    Festivalde Türk yapımı 5 film ile yönetmenliğini Feo Aladağ'ın yaptığı ve baş rolünü Sibel Kekilli'nin oynadığı 'Die Fremde' (Yabancı) adlı Alman filmi gösterilecek.

    Berlinale'de yarışma bölümünde 'Altın Ayı' için yarışacak 20 film arasında, Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği 'Bal' filmi de bulunuyor.

    Forum bölümünde, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kasaba' ve Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Pus' filmi yer alıyor.

    60. yılını kutlayan Berlin Film Festivali, ?Panorama? bölümünde gösterilecek olan ?Mine Vaganti? (Serseri Mayınlar) filminin yönetmeni Ferzan Özpetek'i ise , Zoo Palast ?da filme özel gerçekleştireceği şık bir gala ile karşılıyor?

    Serseri Mayınlar (Mine Vaganti) filminin Berlin dünya premieri'nden sonra İtalya galası 9 Mart'da Roma'da , 11 Mart ?ta Lecce ?de ,Türkiye Galası ise 19 Mart'da Gaziantep'te yapılacak. Filmin vizyonu ise 26 Mart'da?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top