Hesabım
    !f²: İstanbul'dan Canlı!

    Bölgesel sınırları ortadan kaldıran yepyeni bir deney ile 5 film 15 yerde aynı anda!

    !f istanbul, merkezi olan İstanbul'dan uzakta yeni merkezler yaratıp yeni tartışmalar başlatıyor olmanın heyecanını yaşıyor ve bu yıl daha önce hiç denenmemiş bir işi gerçekleştiriyor.

    Dijital sinema adına gerek ülkemizde gerekse dünyada oldukça önemli bir adım olarak kabul edilebilecek ve "!f²: İstanbul'dan Canlı" adını taşıyan bu yeni oluşum, festival kapsamında gösterilecek ve bir tema altında toplanılan 5 özel filmi, Türkiye ve komşu coğrafyalardaki izleyicilere de ulaştırmayı amaçlıyor. Gösterim gerçekleştirilecek şehirler arasında Diyarbakır, Batman, Çanakkale, Samsun ve Mersin gibi şehirler bulunuyor.

    Amerika'da yaratılan ve sinema sektöründe kısa zamanda dünyanın en saygın web sitelerinden biri haline gelen The Auteurs ile ortaklaşa gerçekleştirilen !f2 kapsamında seçilecek bu 5 film, !f istanbul'un son iki gününde, yani 20-21 Şubat tarihlerinde, İstanbul'da festival kapsamında gösterilirken sağlanacak dijital bağlantı ile eş zamanlı olarak diğer şehirlerde de gösterilecek.

    Festivalin son Pazar günü, Türkiye'den ve yurtdışından saygı duyduğumuz bazı yönetmen, düşünür ve yazarlarla bir panel söyleşisi de gerçekleştirilecek. Söyleşi sırasında, bu deneysel çalışmanın gerçek motivasyonunun ne olduğu ile ilgili bazı sorulara cevap aranacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top