Hesabım
    Kurt Adam Anlatıyor...

    Benicio Del Toro, Roma'da Kelebek Gazetesi'nin sorularını yanıtladı...

    Kurt Adam filmiyle son zamanlarda adından sıklıkla bahsettiren oyuncu Benicio Del Toro, Roma'da Kelebek Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

    İşte röportajdan kısa bir bölüm:

    ?Kurt Adam? projesi nasıl başladı?

    - Ben küçükken, Porto Riko'da televizyonda tek kanal vardı. Arada bir korku filmleri gösterirlerdi. Kuzenimle hep bu filmleri izlerdik. Sanki sinemaya gider gibiydik. Sonra Amerika'ya yerleşince, bu tür filmlerle ilgili eşya koleksiyonu yapmaya başladım. Tabii ki afişler... Bir gün evde menajerimle 1941 yapımı ?Kurt Adam? afişini incelerken, ?Tam sana göre bir rol olur. Zaten yüzün Kurt Adamı'da fazlasıyla andırıyor. Bir dolunay eksik? demez mi! Şaka zannettim. Ama o soluğu Universal Film şirketi'nde aldı.

    Filmin çekimleri başladıktan sonra yönetmeni değişti. Neden?

    - Mark Romanek ile başladık ama bir şeylerin iyi gitmediğini fark ettik. Dolunayda efsane bir türlü hayata geçemiyordu. Oysa ben en yırtıcı, en acımasız Kurt Adam'ı canlandırmak istiyordum. Bunu Joe Johnston ile gerçekleştirdik. ?Jurassic Park III?, ?Jumanji? ve ?Hidalgo'yu izleyenler, bilirler yeteneğini.

    Korku filmi ama ?Kurt Adam'ı çocuklar bile izleyebiliyor. Yani yaş sınırı konmadı...

    - Bunu da düşündük. Herkes için bir film yapmaya çalıştık. Senarist Andrew Kevin Walker ve David Self kafa kafaya verip sansür olayını ortadan kaldırmak için bazı değişiklikler yaptı. Örneğin baba-oğul ilişkisini daha duygusal bir ayrıntıya taşıdılar. Diğer bir örnekte Kurt Adam gelişi güzel insanlara saldırmayacaktı. Sadece kendisini tehlikede hissedince dişlerini gösterecekti. Bir tür modern Kurt Adam işte.

    Baba demişken, filmde baba rolündeki Anthony Hopkins'i anlatır mısınız?

    - Muhteşem bir insan. Kendimi o kadar deneyimli sanırdım ama onun yanında adeta çömez kaldım. Boşuna ?Sir? unvanı vermemişler. Sanki karşımda Marlon Brando vardı. Profesyonelliği parmak ısıttırdı.

    Gelelim kostüm ve makyajınıza...

    - Konu, Kraliçe Victoria İngiltere'sinde geçiyor. Ona göre kostümler dört dörtlüktü. Ama proje aşamasında makyaj için illaki Rick Baker'i istedik. Ancak o beni Tanrının her günü aynı kalitede Kurt Adam'a dönüştürebilirdi. Rick Baker her gün beni dört saatte kurt adam yaptı. ıki saate tekrar Benicio halime getirdi. Toplam altı saat usanmadan önünde oturdum. şöyle söyleyeyim; diğer oyuncular ve ekipteki elemanlar çoktan evlerine gidip, yemeklerini yiyip, televizyon izleyip, yatağa girdiklerinde ben hâlâ sette sabırla yüzümdeki tüylerden, uzayan sivri dişlerimden arınmaya çalışıyordum. Ortaya çok iyi bir iş çıktı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top