Hesabım
    Waag Society!

    Türkiye'de ve dünyada ilklerin festivali olan Uluslararası 2. El Kısa Film Festivali'nden bir ilk daha!<br />

    Hiç şaşırtıcı, inanılmaz film karelerinin nasıl çekildiğini ya da bir filmdeki özel efektlerin nasıl yapıldığını merak ettiniz mi?

    Bu ve bunlar gibi birçok sahne Green Screening ya da Chroma Keying teknikleri kullanılarak yapılabiliyor. Green Screening, belli bir renk, ki bu durumda renk yeşil oluyor, resimden çıkarılarak imaj transparan hale getiriliyor. Sonunda ilkinden daha farklı, bambaşka bir imaj ortaya çıkıyor. Green screening tekniği özellikle hava durumlarını sunarken sık kullanılan bir uygulama. Bu durumda hava durumunu sunucularının, ekran karşısında yeşil renkli giysiler tercih etmemeleri gerekiyor. Aksi takdirde, Green Screening tekniği kullanılıp, yeşil renk ortadan kaldırılınca, onlar da transparan görünecek ve arka plan olduğu gibi ortaya çıkacaktır.

    Düzenlenen bu atölye eğitiminde sizler, Green Screening tekniğini kullanarak kendi filminizi yaparken bu tekniği ayrıntılarıyla öğrenme ve inceleme imkânı bulacaksınız. Eğitim boyunca senaryo yazarı, yönetmen, kameraman ve yapımcı olacaksınız.

    Ne tür özel efektler yaratacağınızı, hangi eşsiz mekânı filminizin arkaplanı olacağını merak etmiyor musunuz?

    Ankara Kısa Filmciler Derneği’nin Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenleyeceği atölye ile Waag Society’nin dünya çapında tanınan eğitmenleri 4-5-6 Mart tarihlerinde Ankara’da, Türkiye sınırlarında eşi benzeri olmayan bir eğitim performansı sergileyecek...

    Festivalin 4. yılına özel 44 lira... FestCard sahiplerine %50 indirim olanağı...

    (FestCard temin noktaları: İmge Kitabevi - Kızılay, Festival Ofisi)

    Detaylar: http://www.ikincielfestivali.org/ ’da!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top