Hesabım
    Serseri Mayınlar Gaziantep'te!

    Gaziantep, Ferzan Özpetek'in son filmi "Serseri Mayınlar"ın Türkiye galasına ev sahipliği yapıyor.<br />

    Usta yönetmen Ferzan Özpetek'in yeni filmi "Serseri Mayınlar"ın (Mine Vaganti) Türkiye galası Gaziantep - M1 Alışveriş Merkezi'nde bulunan Sinepark Nakıp Ali Sinema Kompleksi'nde 19 Mart Cuma günü yapılacak.

    Çekimleri, İtalya'nın "çizme topuğundaki" doğa, tarih ve mimari olarak çok zengin bir görselliği olan Lecce kentinde gerçekleştirilen "Serseri Mayınlar", makarna üreticisi bir İtalyan ailesinin geleneksel ve ahlaki kalıpların dışına çıkan çocuklarının, ne yöne gideceği kestirilemeyen öykülerini anlatıyor. Ferzan Özpetek, bu öykülerin iç-içe geçirdiği büyülü bir zamanın içine çektiği izleyiciyi, oyuncularının yarattığı duygu denizindeki gel-gitlerle baş başa bırakıyor. Ünlü yönetmenin iki arkadaşının başına gelen gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı "Serseri Mayınlar"da, İtalya'nın ünlü oyuncularından Riccardo Scamarcio ve Alessandro Preziosi başrolü oynuyorlar.

    60. Berlin Film Festivali'nin resmi bölümü "Panorama"ya seçilen "Serseri Mayınlar"ın Roma ve Lecce galalarından sonraki durağı Gaziantep olacak. Yönetmen Özpetek, bu konuda şunları söylüyor:

    "Serseri Mayınlar'ın, Türkiye galasını, coğrafyasından ve kültüründen çok etkilendiğim Gaziantep'te yapmaktan çok mutluyum... Özellikle de, bu ilk gösterimi, Anadolu'da ilk sinemayı açan; bölge insanını dünya sinemasının en güzel filmleri ile tanıştıran Nakıp Ali'nin adını taşıyan bir sinemada gerçekleştiriyor olmak beni ayrıca heyecanlandırıyor... "

    Film, Türkiye galası Gaziantep M1 Alışveriş Merkezi Sinepark Nakıp Ali Sinema Kompleksinde yapıldıktan sonra, 26 Mart 2010 Cuma günü İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir ve Gaziantep'te vizyona girecek.

    Fiba Grup bünyesindeki M1 Alışveriş Merkezi'ndeki Sinepark Nakıp Ali Sinemaları, Mayıs 2008 yılında yönetmen Derviş Zaim'i "Nokta" filmiyle konuk etti, Ekim 2009'da da Ferzan Özpetek'i "Mükemmel Bir Gün" filmiyle ağırladı.

    Sinepark Nakıp Ali Sinemaları'nın kültürel etkinlikler zincirinin bir diğer halkası ise, 2009 Nisan'ında Ankara ve İstanbul'dan sonra Anadolu'da ilk kez Gaziantep'te sergilenen "Türkan Şoray-Beyaz Perdede Kostümler Sergisi"ydi. Bu özel sergiyle Sinepark Nakıp Ali, sinemanın sultanı Türkan Şoray'a da ev sahipliği yaptı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top