Hesabım
    Türkiye Sinema Konseyi Önerileri

    Kampanyanın içeriği, 15 Mart Pazartesi günü Beyoğlu Belediyesi Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla duyuruldu.

    Türkiye Sinema Konseyi, sinema sanatımızda ve film endüstrimizde kaydedilen başarıların gerekli yasa ve kurumlarla desteklenmesi için bir kampanya başlattı.

    Film endüstrisinin köklü bir reform yapmak amacıyla başlattığı kampanyanın içeriği, Türkiye medyası mensupları ve kamuoyuna 15 Mart Pazartesi günü Beyoğlu Belediyesi Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla duyuruldu.

    Toplantıya Hatice Aslan, Uğur Polat, Janset, Güven Kıraç, Erden Kıralı, Zafer Alagöz, Pelin Esmer, Mehmet Altıok, Selma Ergeç ve İclal Aydın'ın aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ve yapımcı katıldı.

    Konsey adına Janset ve Zafer Alagöz basın açıklamasını okudu. Endüstrinin hiçbir kesiminin kısmi çözümler elde edemediğini belirten Alagöz, kazanımların ancak ortak bir birliktelik ile sağlanabileceğini belirtti.

    Alagöz, 'Fikri mülkiyet hakları alanında AB standartlarından çok uzağız. Her yıl AB raporlarında mahcubiyet verici raporlarla yüz yüze kalıyoruz. Günde 16 saat çalışıyoruz. Hiçbir sosyal güvencemiz yok. Setlerde iki yılda beş arkadaşımızı toprağa verdik. Dünyada dizi üretiminin standartları 25-60 dakika arasında iken biz her hafta 90 dakika yazmak ve çekmek zorunda kalıyoruz. Konuşmaya değecek hiçbir destek ve teşvike sahip değiliz. Maddi ve manevi kaynaklarımız hızla eriyor' dedi.

    Janset ise finans pazarlama, fikri mülkiyet hakları, sosyal güvenlik ve çalışma koşulları, eğitim ve sinema kültürünün korunması konusunda Konseyin hazırladığı önerileri açıkladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yapımcı Aydın Engin'de hükümetin sorunları konusunda yapıcı yaklaştığını belirterek 'Bu konuda olması gereken en önemli şey siyasi irade. Hükümet bu konuda irade göstermelidir' dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top