Hesabım
    Addams Ailesi 3D!

    Vizyonda izlemekte olduğumuz Alis Harikalar Diyarı'ndan sonra Tim Burton'ın Addams Ailesi'ni 3D çekmek için kolları sıvadığı konuşuluyor.

    Amerikan çizgi romancısı Charles Addams’ın yarattığı ’’The Addams Family’’ (Addams Ailesi) üzerine 60’larda yapılan birçok dizi, oyun ve çizgi filmden sonra 1991 yılında Barry Sonnenfeld yönetmenliğinde sinema uyarlaması haline de getirilmişti.

    Alis Harikalar Diyarı uyarlamasından sonra yeni 3D arayışlar içine giren Tim Burton’ın, Addams Ailesi’ni 3D animasyon olarak çekmeye karar verdiği söyleniyor.

    Yapımcısının Meladandri olacağı filmin senaristi henüz belli değil.

    Stop-motion denilen teknikle bir çok kült haline gelmiş animasyon filmin yaratıcısı olan Tim Burton, bu filmi de kültlerinin arasına sokacağa benzer. Burton bu film için, yapılan önceki film ya da dizilerden değil, direkt olarak orijinal çizgi romandan esinlenerek çalışacağını söyledi.

    Stop Motion Nedir?

    Kalem veya bilgisayar ortamında nesneler çizilir, çizimlerle ufak hareketler katılır. Her hareket çizildiğinde kare kare fotoğrafları çekilir ve birleştirilerek sergilenir. Eski çizgi film mantığıdır fakat Tim Burton çizgi filmden farklı olarak, Corpse Bride(Ölü Gelin) filminde çizimlerden değil kuklalardan yaratmıştır filmi. Kuklaların her bir hareketini kare kare fotoğraflayarak çekmiştir. Addams Ailesi de çizim mi kukla mı olacak, hep birlikte göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top