Hesabım
    9. Boston Türk Film ve Müzik Festivali

    Yeşim Ustaoğlu imzalı Pandora'nın Kutusu ve bir çok Türk filmi Boston'da Türk rüzgarları estiriyor...

    25 Mart'ta başlayan "9. Boston Türk Film ve Müzik Festivali" Yeşim Ustaoğlu'nun "Pandora'nın Kutusu" filmiyle başladı. 16 Mayıs'a kadar sürecek festival programında yer alan filmler, Amerikalı film eleştirmenleri tarafından da çok beğenildi. Boston Globe gazetesi, Boston Türk Film Festivali programını "Bağımsız Sinema Tercihi" olarak duyurdu.

    "Boston Türk Film Festivali Türk Sineması'nda Mükemmellik Ödülü" Türk sinemasına katkılarından dolayı bu yıl Yeşim Ustaoğlu'na veriliyor.

    Bu yılki festivalde yönetmen Reha Erdem'in Kosmos, Özgür Doğan ve Orhan Eskiköy'ün İki Dil Bir Bavul, İnan Temelkuran'ın Bornova Bornova, Mahmut Fazıl Coşkun'un Uzak İhtimal, Ezel Akay'ın Yedi Kocalı Hürmüz, Murat Saraçoğlu'nun Deli Deli Olma, Taylan Biraderlerin Vavien filmlerinin Kuzey Amerika ilk gösterimleri ve Çağan Irmak'ın Karanlıktakiler filminin ABD ilk gösterimi yapılacak.

    Festival'de ayrıca Atalay Taşdiken'in Kız Kardeşim?Mommo, Ustalara Saygı Bölümü'nde Yılmaz Güney'in Seyyit Han ve Atıf Yılmaz'ın Ah Güzel İstanbul filmleri de gösterilecek.

    Festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömülü, yaptığı açıklamada, 2001 yılında başlayan ve her yıl biraz daha büyüyen festival ile çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini ABD'li sinemaseverlere tanıtmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Festival film programının ardına son beş yıldır bir de müzik programının eklendiğini belirten Gömülü, böylelikle her iki programın birlikte bir sinerji yarattığını belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top