Hesabım
    Emek Sineması Eylemi!

    Yıkılarak alışveriş merkezi yapılması planlanan Emek Sineması'na sahip çıkan bir grup eylemci, Cumartesi akşamı eylemlerini gerçekleştirdi.

    Yıkılarak alışveriş merkezi yapılması planlanan Beyoğlu Emek Sineması?na sahip çıkan bir grup eylemci, Cumartesi akşamı Dziga Vertov'un Kameralı Adam filmini Emek Sineması'nın önünde göstererek eylemlerini gerçekleştirdi.

    İstanbul Kültür Sanat Varyetesi, eylemi İstanbul Film Festivali?nin açılış gününe denk getirildi. İnternet üzerinden örgütlenen eylem saat 20:00′de gerçekleştirildi. Öte yandan Suç Unsuru adlı filminin gösterimi öncesinde sinema yazarı Yusuf Güven de izleyicileri Emek Sineması'nın kapatılmasını protesto eylemine katılmaya davet etti. İzleyiciler eyleme alkışlarla destek verdiler.

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eylemcilerin salondan çıkartılmasının ardından yaptığı konuşmada Türkiye’nin kültür ve sanat mekanı açısından eksikliği olduğunu herkesin bildiğini söyleyerek ?İstanbul’un Emek Sineması’nın yok olmaması, AKM’nin bir an önce İstanbul’un kültür yaşamına dönmesi, Ayazağa’nın bir biçimde tamamlanması, 20 milyonluk İstanbul’un Paris, Londra, Moskova ve Berlin’le yarışacak kültür ve sanat mekanlarına kavuşması gerçekten bizim de istediğimiz bir şey? dedi.

    İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise konuşmasında ?Festivale 28 yıl ev sahipliği yapan, Beyoğlu ve festivalle özdeşleşmiş Emek Sineması’nın bu yıl festival sinemaları arasında bulunamayışı bizi çok üzüyor. Sinemaseverlerin gönlündeki özel yeriyle kültür birikimimizin önemli simgelerinden biri olan Emek Sineması’nın en kısa sürede yenilenerek mevcut 863 koltuğu ve aynı konumuyla kentimizin kültür sanat yaşamına geri kazandırılacağını umuyor ve bekliyoruz? diye konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top