Hesabım
    Türk Filmleri Hong Kong'ta!

    İzmir Sinema Derneği, 13-17 Mayıs tarihleri arasında Hong Kong'ta Türk Filmleri Festivali düzenliyor.

    Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleşecek olan Hong Kong Türk Filmleri Festivali'ne, 10 Türk filmi katılacak. Festival, dün İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, "önemli bir sinema izleyicisine sahip Hong Kong seyircisini Türk sinemasıyla buluşturacağız" dedi. Festivale Pekin Büyükelçiliği ve Hong Kong Başkonsolosluğu'nun da katkıda bulunduğu ifade edildi.

    Hong Kong Türk Filmleri Festivali, Hong Kong'un en büyük ve revaçta olan alışveriş merkezi Elements'teki The Grand Cinemas salonlarında gerçekleştirilecek. Festivale Yönetmen Abdullah Oğuz, oyuncu Ebru Akel, Korkuyorum Anne filminin başrol oyuncusu Ali Düşenkalkar, Üç Maymun filminden Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar ile oyuncular Melis Birkan, Cemal Hünel ve Başak Köklükaya katılacaklar.

    Hong Kong Türk Filmleri Festivali'nde Üç Maymun, Yaşamın Kıyısında, Korkuyorum Anne, Devrim Arabaları, Mutluluk, Beynelminel, Issız Adam, Güneşi Gördüm, Küçük Kıyamet ve Vizontele Tuba filmleri 5 gün boyunca gösterilecek.

    Festival Yönetmeni Tuna Yılmaz, "Böyle bir festivali, Türk sinemasının sesini binlerce kilometre uzağa da duyurmak için düzenledik. Film izleyicisi ve sinema tarihi açısından önemli bir yere sahip olan gökdelenler şehri Hong Kong'ta Türk filmleri, görücüye çıkacak. Daha şimdiden Hong Kong sanat ve sinema dünyası 2011'de de Türk Filmleri Festivali yapmamız için talepte bulundu. Bu talep bile ne kadar isabetli bir iş yaptığımız düşüncesini oluşturdu. Festivalimize destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top