Hesabım
    Herkes Kendi Evinde'den Bahsedelim!

    Bal filmiyle Altın Ayı ödülünü alan yönetmen Semih Kaplanoğlu ilk filmi Herkes Kendi Evinde ile Sine-Sen'in yönetmenler İlk Filmlerini Anlatıyorlar başlıklı etkinliğine katılıyor.

    Geçtiğimiz günlerde dünyanın en prestijli festivallerinden biri olan Berlin Film Festivali'nde 'Bal' adlı filmiyle büyük ödülü kazanıp Altın Ayı'ya sahip olan Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun İlk filmi 'Herkes Kendi Evinde' Şişhane'deki Sinema Emekçileri Hareket Noktası ve Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da 2 Mayıs 2010 Pazar Saat 15.00'de seyirciyle buluşacak.

    Film yaşadığımız yüzyılın son günlerinde köklerini ve geleceği arayan üç karakterin çaresiz yolculuklarını anlatıyor. Nasuh yıllar önce bıraktığı toprağına ölmek üzere geri dönerken yeğeni genç Selim kura sonucu vatandaşlığını kazandığı ABD'ye yeni bir hayata doğru yola çıkmak üzeredir. Çocukluğundan beri ayrı kaldığı uzun yol kaptanı babasını İstanbul'da aramak için evinden kaçan Rus kızı Olga ise babasının artık Sydney'de yaşadığını öğrenir. Avustralya'ya gitmenin maddi olanaklarını ararken başı derde girer. Perişan bir haldeki Olga'yı Nasuhi bulur. Olga da böylece kahramanlarımıza katılır. Bu üç karakter, Nasuhi'nin 50 yıl önce yola çıktığı Ege kasabasına birlikte giderler. Selim'e miras kalan zeytinlik ve içindeki taş ev, Nasuhi için yeryüzündeki tek sığınaktır. Selim içinse Amerika'ya yanında götürebileceği tek servettir. Selim bir karar vermek zorundadır: Ya evi satacak, ya da Nasuhi'ye bırakacaktır...

    Film gösterimlerinin ücretsiz olduğu etkinlikte izlenen filmin ardından, yönetmenle bir söyleşi gerçekleştiriliyor. Söyleşiye katılan izleyiciler yönetmenlerin ilk filmlerini çekerken yaşadığı sıkıntıları, zorlukları ya da kimi güzel anıları öğrenme şansına sahip oluyorlar.

    Etkinlik 9 Mayıs 2010 Pazar günü saat: 17.00'de Yönetmen Kazım Öz'ün ilk filmi "Fotoğraf" ile devam edecek.

    Sinema Emekçileri Hareket Noktası

    Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon

    Çini ve Mozaik Altgeçidi,

    Bedrettin Mah. Refik Saydam Cad.

    No: 22-1/A-N ŞİŞHANE

    Tel: 0 212 250 78 33-34

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top