Hesabım
    'Ayrılık' Finalde!

    Avrupa Parlamentosunun (AP) 2007 yılından itibaren dağıtmaya başladığı sinema ödülü 'Lux' için 10 finalist belirlendi...

    Yönetmenliğini ve senaristliğini Almanya'da yaşayan Türk asıllı yönetmen Züli Aladağ'ın Avusturyalı eşi Feo Aladağ'ın yaptığı "Ayrılık" (Die Fremde) filmi finalistler arasına girmeyi başardı.

    Oyuncuları arasında Sibel Kekili, Nizam Schiller, Derya Alabora ve Settar Tanrıöğen'ın bulunduğu "Ayrılık", bir namus cinayetini konu alıyor. Evlenerek Almanya'dan ayrılıp İstanbul'a yerleşen Umay, aile içi şiddetten kaçarak, Berlin'de yaşayan anne babasının yanına sığınıyor. Ancak ailesi, "namuslarını lekelendiği" gerekçesiyle genç kadını dışlıyor. Umay'ın kendi hayatını yaşama kararı ise bir anlamda ölüm fermanına imza attığı anlamına geliyor.

    Dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden Tribeca Film Festivali'nde bu yıl "En İyi Film" ödülü alan "Ayrılık", baş rol oyuncusu Kekili'ye de "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü kazandırmıştı.

    AP'nin sinema ödülü "Lux", dağıtılmaya başlandığı 2007 yılında Türk asıllı ünlü Alman yönetmen Fatih Akın'ın "Yaşamın Kıyısında" filmine gitmişti. 10 finalist filmi, ilk olarak temmuz ayı sonundaki Venedik Film Festivali'nde 3'e indirmesi beklenen AP, parlamenterlerin oylarıyla seçilecek "Lux" ödülü sahibini 24 Kasımda Strasbourg'da açıklayacak.

    "Lux" ödülü kazanan filmlerin AB'nin 23 resmi diline çeviri masrafları AP tarafından karşılanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top