Hesabım
    'Fotoğraf' Polonya'da Sansür Yedi!

    Kazım Öz'ün "Fotoğraf" filmi Polonya'da, T. C. Kültür Bakanlığı tarafından sansürlendi...

    Polonya'da 22 Temmuz - 02 Ağustos tarihleri arasında bu yıl 10.'su gerçekleşecek olan Yeni Ufuk Film Festivali'nin Türkiye sineması Bölümü'ne seçilen Kazım Öz'ün "Fotoğraf" filmi T. C. Kültür Bakanlığı tarafından sansürlendi.

    Yeni Ufuklar Film Festivali kapsamında bu yıl düzenlenen Türkiye'nin son 30 yılın en iyi filmleri seçkisine Kazım Öz'ün "Fotoğraf" ve "Son Mevsim: Şavaklar" filmleri de seçildi. Ancak filmler festivale davet edildikten kısa bir süre sonra festival yönetimi, filmin yapım şirketine festivalin sponsorlarından biri olan T. C. Kültür Bakanlığı'nın "Bu filmi gösterirseniz tüm desteğimizi çekeriz," uyarısı üzerine filmi programdan çıkardıklarını bildirdi. Festival yönetimi, T. C. Kültür Bakanlığı'nın bu kararından vazgeçirmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını da ifade etti. Festival yönetimi yaptığı açıklamada son dönem politik filmlerden Yeşim Ustaoğlu'nun "Güneşe Yolculuk/" ve Hüseyin Karabey'in "Gitmek" filmlerinin de gösterileceğini ve onlara dair bir sansür olmadığını da ifadelerine eklediler.

    Kazım Öz'ün yönetmenliğini yaptığı Mezopotamya Sinema Kolektifi'nin yapımını üstlendiği film, biri Türk diğeri Kürt iki gencin savaşa aynı otobüste yan yana gidişinin hikâyesini anlatıyor. Milano Film Festivali'nde En İyi Film, Trieste Film Festivali En İyi Film, Valencia Genç Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü, 12. Orhan Arıburnu Ödülleri'nde Jüri Özel Ödülü alan film, yurtdışında birçok festivalde gösterildi. Anti-militarist bir mesaj üzerine kurulu filmde, savaş gerçekliği tartışılıyor.

    Kazım Öz'ün 14 Mayıs'tan beri vizyonda olan "Son Mevsim: Şavaklar" filmi T. C. Kültür Bakanlığı'ndan post-prodüksiyon desteği almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top