Hesabım
    Yoğun İstek Üzerine: Nefes!

    Nefes: Vatan Sağolsun, 16 Temmuz'da tekrar vizyonda...

    "Yeşilçam En İyi Film" ödülü, "Altın Objektif En İyi Film", "Altın Kelebek Yılın Olayı" gibi birçok ödül alan ve toplam 2.429.989 izleyici sayısı ile 2009 yılına damgasını vuran filmlerden biri olan "Nefes: Vatan Sağolsun" 16 Temmuz'da 108 sinemada yeniden vizyona giriyor.

    Fida Film - Creavidi Film ortak yapımcılığında hayata geçen; Levent Semerci'nin yönetmenliğini yaptığı ve daha önce 16 Ekim'de vizyona giren "Nefes: Vatan Sağolsun" 2365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki kırk askerin hikayesini anlatıyor.

    Filmin konusu:

    Büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla, telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu'nun önemi daha da artmıştır, çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır.

    Güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir ilçedeki Komando Tugayı'nda görevli Yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek iki gün süren intikalin ardından karakola ulaşırlar. Karakolda bulunan Jandarma askerleri ile birlikte geçirdikleri günlerde acıyı, sevinci ve hasreti paylaşırlar; karakolu ve telsizi koruma görevlerini yerine getirmek için mücadele ederler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top