Hesabım
    Uğur Vardan yazdı: Er Gedik'i kurtarmak!

    Bir 'B-Planı' polemiği...

    Sinema yazarı Uğur Vardan, meslektaşı Ömür Gedik'in Hürriyet'teki köşesinde yazdığı, genel olarak bugün vizyona giren 'B-Planı' hakkındaki, özel olarak da Jennifer Lopez'in Kuzey Kıbrıs konserini iptal etmesinden terör sorununa atladığı yazısını eleştirdi.

    Gedik'e göre, Lopez'in Kıbrıs için aldığı bu karara, Lopez'in başrolünü oynadığı B-Planı filminin Türkiye'deki gösterimini protesto ederek cevap vermeliyiz. Bu protesto fikrinden bir anda terör sorununa atlayan Gedik ayrıca ekledi, "'Hadi kızlar askere' deseler, silahı alıp batıya, doğuya koşacağım şu ruh halimle..."

    Detaylarını gazetelerin internet sayfalarından okuyabileceğiniz bu yazıya Vardar'ın cevabı ise Radikal gazetesindeki köşesinden ağır oldu.

    Bir sinema yazarının militarist olamayacağını söyleyen Vardan, Gedik'in militer görüşleriyle süslediği yazısını ağır bir dille topa tuttu. Bir sinema yazarından "duyarlılık, biraz savaş karşıtlığı, biraz farklı bakma isteği" beklediğini yazan Vardan, meslektaşıyla aynı derneğe üye olduğu için de sinirli. SİYAD Başkanı Murat Özer'e açık bir çağrıda bulunarak, Gedik gibi zihniyette olanlar için gerekli işlemlerin başlatılmasını talep ederek sonlandırdığı yazısını Vardar şöyle bitirdi: "SİYAD içinde askerliği gelmiş birçok genç kalem (örneğin Erman Ata Uncu) var, Gedik eğer çok istiyorsa onlardan birinin yerine kışlanın yolunu tutabilir..."

    Ömür Gedik'in Uğur Vardan'ın yazısına vereceği cevap merakla beklenirken, sizlerin de bu konudaki görüşlerinizi yorum olarak bildirebileceğinizi hatırlatıyoruz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top