Hesabım
    Yerli 'Da Vinci Şifresi' Çekiliyor!

    İstanbul'un yer altı dehlizlerinde geçen maceranın çekimleri başlıyor...

    Tüm dünyayı bir dönem etkisi altına alan Da Vinci Şifresi adlı kitaba Türkiye'den rakip çıktı. Sultan'ın Sırrı adlı kitap da sinemaya aktarılacak.

    Tarihçi Ömer Erbil'in senaryosunu yazıp yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini ise Hakan Şahin'in yapacağı film, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı tarafından da destekleniyor. Yaklaşık 4 milyon TL'lik bütçesi olan filme İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı 1 milyon 900 bin TL'lik destek veriyor. Filmin oyuncu kadrosu için hem Türkiye'den hem de ABD'li oyuncularla görüşmeler devam ediyor. Opus Dei, Sion tarikatlarıyla Mevleviler'in de yer alacağı film Topkapı Sarayı Müzesi, Yıldız Sarayı Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, İstanbul'un yer altı dehlizleri gibi tarihi mekânlarda çekilecek.

    Burak Sergen, Sinan Albayrak, Zeynep Beşerler, Mark Dacascos, Emanuel Betencourt, Şerif Sezer, Semih Sergen gibi isimlerin rol aldığı film, Osmanlı padişahı 2. Abdulhamit'in petrol ile ilgili sırrından bir nebze haberdar olan ve bu sırrın peşinde İstanbul'a gelen Amerikalı bir profesörün maceralarını anlatıyor.

    Dünyanın en güzel şehirlerinden biri kabul edilen İstanbul'daki Roma dönemi eserlerinin başında gelen Çemberlitaş'ın altındaki bir odada, İsa Peygamber'e ait eşyaların gömülü olduğu ileri sürülüyor. İddiaya göre, Çemberlitaş'ın altındaki bu odada, imparator Konstantin döneminde Kudüs'ten getirilen Hz. İsa'nın mezarına ait kutsal toprak, orijinal haç parçaları, çiviler, kaymak taşından yapılan kase, ekmek kırıntıları ve Hz. Musa'ya ait taş ile Hz. Lut'a ait olduğuna inanılan asa, Hz. Nuh'un baltası ve Hz. Süleyman'a ait olduğuna inanılan yedi kollu şamdan bulunuyor.

    TÜRSAB tarafından da desteklenen vge 1 Temmuz'da çekimlerine başlanması planlanan 'Sultanın Sırrı'nın aralık ayında gösterime girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top