Hesabım
    'Rüzgarlı Vadi' Japonya'da Rekor Kırdı!

    Prenses Nausicaa'nın yeni çıkan Blu-ray'i Japonya'da ilk haftasında 20.000 sattı!

    Hayao Miyazaki'nin kendi mangasından 1984 yılında uyarladığı başyapıtı Rüzgarlı Vadi'nin (Nausicaä of the Valley of the Wind) Japonya'da çıkan Blu-ray diski, çıktığı ilk hafta 20.000 adet satarak Japonya'da gelmiş geçmiş en fazla satan film oldu...

    Studio Ghibli'nin emekleme aşamasında yaratılan Nausicaä, gösterildiği yıl gişede büyük bir başarı elde etmiş ve stüdyonun kurulmasına büyük katkı sağlamıştı.

    Anime severler tarafından Miyazaki'nin en iyi çalışması olarak görülen ve Miyazaki'nin filmografisinde ayrı bir yerde duran Nausicaä, ilk kez 1997'de VHS kaset olarak çıkmış, 6 yıl sonra da DVD olarak piyasaya sürülmüştü.

    Filmlerinin uluslararası arenada kısaltılmış (kesilmiş) versiyonlarına karşı gösterdiği tepkilerle tanınan Miyazaki, bu filmin ABD'de gösterilen kesilmiş versiyonu karşısında küplere binmiş ve Disney'in yöneticilerine üzerinde "Kesmek yok!" mesajı iliştirilmiş bir katana göndermişti.

    Film, Büyük Savaş'tan yüzyıl sonra, Rüzgar Vadisi olarak bilinen ve içinde hala insanların yaşadığı bir deniz krallığında geçer. Cesur prenses Nausicaa tarafından yönetilen bu Vadi'nin insanları; Ohmu adındaki, yeryüzüne yayılmış zehirli ormaları koruyan güçlü böceklerle sürekli savaş halindedir. Nausicaa ve cesur arkadaşları, Vadi insanlarıyla beraber insanlık ve yeryüzü arasındaki ilişkiyi yeniden kurmaya çalışır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top