Hesabım
    'Gıda A.Ş' Bu Akşam NTV'de!

    NTV 'Koy'dan sonra şimdi 'Gıda A.Ş'yi yayınlıyor ve uyarıyor: bu belgeseli yemekten önce izlemeyin!

    Süpermarketlerden aldığımız ve ailelerimize sunduğumuz gıdalar hakkında gerçekten ne kadar bilgi sahibiyiz? Gıda A.Ş.'de (Food Inc.) Robert Kenner gıda endüstrisinin üzerindeki örtüyü kaldırıyor, ABD hükümetinin izniyle uzun süredir müşterilerden saklanan mekanikleştirilmiş sistemi gözler önüne seriyor.

    Belgesel ne gibi gıdalarla beslendiğimiz, gıdalarımızın nasıl üretildiği, bu gıdaların sağlığımıza etkileri ve bu değişim dalgasının nasıl küresel gıda endüstrisini boydan boya etkilediği hakkında şaşırtıcı hatta şoke edici gerçekleri ortaya seriyor.

    Ödüllü yönetmen Robert Kenner, araştırmacı yazar Eric Schlosser ve Michael Pollan ile birlikte gıda sektörünü insan sağlığı, işçi hakları, hayvan hakları açılarından araştırarak sarsıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

    Sebze reyonunda dört mevsim kıpkırmızı kalan domates, bir başka rafta pırıltılı ambalajlarda etleri iştahla izliyoruz. Iyi ama bu domatesler dört mevsim nasıl kırmızı kalıyor? Yemyeşil toplanan bu domatesler nasıl kızartılıyor? Ya etler... Hayvanlar hangi şartlarda yaşıyor ve kesiliyor? İşte belgeselin en can alıcı sahneleri yediğimiz gıdaların hangi şartlarda üretildiği ve pazara sürüldüğünü gösterdiği bölümleri oluşturuyor.

    Eğer bu konu sizi de bizim kadar endişelendirdiyse, 23 Temmuz Cuma saat 22.00'de NTV'de bu belgeseli kaçırmayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top